Ексклюзиви
вівторок, 11 жовтня 2022 14:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Ядерні терористи облаштовують на захопленій ЗАЕС зимові казарми

Ядерні терористи облаштовують на захопленій ЗАЕС зимові казарми
Росіяни планують ще жорсткіше взяти персонал Запорізької АЕС у заручники. Фото: ЗАЕС

Російські окупанти звозять у машинні зали 1-го й 2-го енергоблоків Запорізької атомної електростанції ліжка, матраци, бойлери та інше побутове обладнання.

Імовірно, військові Російської Федерації намагаються організувати зимові казарми на ЗАЕС і значно збільшити свою присутність на станції, повідомив 11 жовтня Енергоатом.

"Рашисти почали готуватися до зимування на станції, яка стала чи не єдиним прихистком для них на тимчасово окупованій території. Вони вже давно де-факто перетворили ЗАЕС на військову базу. Або ж росіяни планують ще жорсткіше взяти персонал Запорізької АЕС у заручники й зовсім не випускати працівників, як це було під час окупації Чорнобильської АЕС", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міненерго пояснили, навіщо окупанти знеструмили Запорізьку АЕС

Але що б не вигадували ядерні терористи, зимувати на станції їм не доведеться.

"Залишається хіба ще багаття для обігріву розпалити на станції, щоб абсурд був завершеним. Але Україна за одностайної підтримки всього цивілізованого світу щоденно працює над тим, щоб якомога швидше вигнати російську орду з усіх своїх територій, з усіх загарбаних підприємств і заводів, з кожної зайнятої домівки", – додали в Енергоатомі.

Російські окупанти продовжують тиск на співробітників Запорізької атомної електростанції. Вони вимагають від них офіційного оформлення російських паспортів і підписання контрактів з Росатомом.

Російські окупанти вчергове обстріляли Запорізьку атомну електростанцію о 00:59 8 жовтня. Внаслідок цього була пошкоджена і відімкнулась остання лінія зв'язку з енергосистемою 750кВ ЗАЕС – Дніпровська.

Обстріли Запорізької атомної електростанції у МАГАТЕ назвали надзвичайно безвідповідальними. ЗАЕС 8 жовтня втратила останнє зовнішнє джерело живлення. Працівники покладаються на аварійні дизельні генератори, ідеться у звіті агентства.

16 дизель-генераторів почали працювати автоматично. Вони забезпечують енергією шість реакторів. Після стабілізації ситуації 10 генераторів вимкнули.

Зараз ви читаєте новину «Ядерні терористи облаштовують на захопленій ЗАЕС зимові казарми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути