Ексклюзиви
вівторок, 19 липня 2022 18:40

7 неймовірних фактів про піцу

Піца в ІФ, особливо, якщо замовляти її на сайті , це щось по-справжньому неймовірне, смачне та унікальне. Але як багато ви насправді знаєте про цю італійську страву? Й чи були вам відомі про неї найнезвичніші факти, про які мало хто знає?

 

Факти про піцу, яких ви не знали

Сьогодні заведено вважати піцу в Івано-Франківську досить популярною стравою, проте ще нікому не вдалось зробити її настільки актуальною, як, наприклад, у ПАР. У 1990 році там створили одну з найбільших піц, яка навіть увійшла до Книги рекордів Гіннеса. Вся справа втому, що страва важила понад дванадцять кілограмів та мала діаметр у 37,4 метра.
Ті, хто переймається, що від трикутничків можна набрати вагу, можуть видихнути спокійно, оскільки у медицині був зареєстрований випадок, коли чоловікові приписали справжню піца-дієту. А зроблено це було для того, аби звузити кровоносні судини, які в нього були надто широкими.

Ще однією стравою-рекордсменкою стала найдорожча з усіх приготованих у світі. Її зробили в Італії за допомогою шеф-кухаря на ім'я Ренато Віола. Для неї він використовував м'ясо омара та лангуста, креветки, сир моцарела, а також три види ікри. Замість звичного соусу використовувався дорогоцінний коньяк. Страва, яка мала діаметр 20 см, вартувала понад 8300 євро.

А ви знали, що піца, яку ми називаємо Гавайською, була створена зовсім не на Гаваях, а у Канаді? Її автором виступив кухар Сем Панопулос, який народився у Греції. Створили її лише у 1962 році, використовуючи вже звичні для нас інгредієнти – ананаси, шинку, сир та томатний соус.

Ще одним піцайоло-винахідником став кухар родом з Одеси, який винайшов першу в світі чорну піцу. Для того, аби приготувати таку унікальну страву, не потрібно було використовувати якісь надзвичайні інгредієнти: до тіста просто додали трішки кальмарових чорнил. Після того, як страва мала успіх, до її складу додали лосося, а також три види ікри – червону, чорну та зелену.

Попри поширену думку про те, що в Америці піца вперше з'явилась у такому місті, як Чикаго, цей факт не відповідає дійсності. Насправді перший італійський смаколик на території США створили саме у Нью-Йорку. Це було пов'язано з тим, що саме у це місто приїздила велика кількість мігрантів з Італії, що відкривали маленькі піцерії.

А ще це призвело до того, що тепер майже кожен шостий заклад, який можна знайти в Америці, є саме піцерією!

Замовити піцу в Івано-Франківську з кур'єрською доставкою

Для того, аби скуштувати смачні шматочки піци, зверніться до ресторану під назвою Смакі Макі. У його меню ви знайдете як класичні італійські, так і авторські українські й не тільки рецепти улюбленої страви.

Кожна піца готується виключно після оформлення замовлення клієнтом, а тому страви є свіжими, без заготівель. А ще заклад має свою доставку, що вражає швидкістю: усього 29 хвилин у межах міста, та 59 хвилин у Івано-Франківській області!

Зараз ви читаєте новину «7 неймовірних фактів про піцу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути