неділя, 26 листопада 2017 09:56

39-річна українка народила тринадцяту дитину

39-річна українка народила тринадцяту дитину
Олександра Рясніченко з Дніпра народила 13-ту дитину

У Дніпрі 39-річна Олександра Рясніченко народила тринадцяту дитину.

Багатодітна породілля, яка має важку ваду серця та алергію на ліки, сама народила здорового хлопчика. Тринадцяті пологи були ризикованими, розповідає ТСН.

"Хвилювання були, тому що складнощів багато", - визнає Олександра. Лікарі підтверджують, що вагітність була важкою, а жінка щодня ризикувала втратити дитину. Великі проблеми створювала алергія пацієнтки на традиційні ліки, але жінка твердо вирішила, що впорається. Бо два роки тому втратила дитину, тому дуже мріяла знову народити. "Це почуття – знову на руках", - пояснює Олександра.

Під час пологів напоготові були бригада для кесаревого розтину та кров для переливання, однак жінка народила сама цілком здорового хлопчика. "Звичайно, було: фух! Безумовно, переживали", - зізнається професор кафедри акушерства та гінекології Дніпровської медичної академії Михайло Медведев.

Батько вже побачив маленького Мирона, але ще не розібрався, на кого він більше схожий. А от десяток старших братиків і сестричок вимушений шикуватися в чергу, аби побачити найменшого родича. Найстарший 18-річний Даниїл чудово знає, як доглядати за немовлятами, а менші поки готові лише бавитися з малюком удень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Померла дитина з 2 головами

Чоловік породіллі Іван Рясіченко каже, що не бачить проблеми в такій кількості дітей, хіба що плутається в їхніх днях народження. Але тренувати пам'ять доведеться, переконаний і він, і його жінка, бо обоє хочуть, аби Мирон був не останньою дитиною в їх родині. Тому подружжя впевнене, що народжувати прийде ще.

У місті Козятин на Вінниччині у сімї Самаріних народилася трійня. Дітей назвали Гліб, Кароліна й Кирило. Діти поповнили багатодітну родину Наталії та Михайла, де вже є 9 дітей. Ця трійня на Козятинщині є першою за 19 років.

Зараз ви читаєте новину «39-річна українка народила тринадцяту дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути