пʼятниця, 09 лютого 2018 23:51

33 українця депортували з Ізраїля на 10 років

Автор: SchubertTravel
  Українка розповіла, чому ізраїльська служба безпеки не дозволила в'їхати до країни
Українка розповіла, чому ізраїльська служба безпеки не дозволила в'їхати до країни

Прибулим українцям до столиці Ізраїлю авіарейсом компанії МАУ "Вінниця - Тель-Авів" відмовили у відвідуванні країни.

Одразу 33 пасажира "завернули" при проходженні паспортного контролю в Ізраїлі.

Про це повідомив у Facebook співзасновник молодіжної організації "СЛАВІС-Вінниця" Сергій Мар'янчук, чиї родичі опинилися серед депортованих.

"Не пройшли паспортний контроль в аеропорту Бен-Гуріон 33 пасажири з рейсу Вінниця- Тель-Авів. Всіх відправили назад до Києва", - написав він.

Одна з пасажирок рейсу "Вінниця-Тель-Авів" розповіла Gazeta.ua, чому їх повернули на Україну і не дозволили відвідати країну.

"Під час проходження паспортного контролю представники служби безпеки ставилися до нас із зневагою. Це сильно відчувалося. Дуже кричали на всіх пасажирів, - згадує Софія Малявіна з Вінниці. - Мене завели в кімнату допиту. Троє чоловіків почали задавати питання, чому прилетіла до Ізраїлю. Взяли мій телефон в розробку. Контакти, які давно видалила, відновили по комп'ютеру. Знайшли переписку, яка їх насторожила. Вчепилися за якогось Алі, який є у мене в друзях на Фейсбуці. Я й не пам'ятаю, щоб такого додавала в друзі. По-друге, я була віп-персоною. Мала зелену карту. Друзі зустрічали біля літака. Працывники Служби безпеки допитували, чого я віп-персона".

За кілька годин допиту, жінці оформили депортацію на 10 років. Саме стільки вона немає права в'їжджати до Ізраїлю.

"Багато людей вперше прилетіли до Ізраїлю. Їм так само заборонили в'їзд на 10 років. З нашого рейсу 9 чоловіків і 7 жінок вернули на Україну. Чоловіки їхали на роботу. Мали офіційне запрошення на роботу, забронювали номери в готелі. Інші пасажири в гості їхали. Всі втратили гроші. Лише перевізник МАУ отримав вигоду. Взяв за квитки по 8 тисяч в обидва боки. А нам ще й довелося за власний кошт добиратися додому", - каже жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль шокований польським законом

Хто після допиту не захотів сідати на найближчий рейс до України, їх везли в тюрму. Мають сидіти там до того часу, поки не прибуде літак, на який були взяті квитки до України.

"Ми з'ясовуємо, що сталося. Але така ситуація у кожному аеропорту, звідки є рейси до Ізраїлю. Вся справа у роботі служби безпеки, яка працює під час проходження митного контролю", - говорить Gazeta.ua Ірина Спориш з служби організації перевезень аеропорту "Вінниця".

Польські прикордонники депортували із країни 62 українців. Усі працювали нелегально. Вони не зможуть п'ять років в'їжджати до країн Шенгенської зони.

Нелегали часто й самі не здогадуються про свій статус. На руках повинні мати документ із зазначенням місця роботи, даних роботодавця та трудовий договір.

Зараз ви читаєте новину «33 українця депортували з Ізраїля на 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути