Ексклюзиви
понеділок, 13 листопада 2017 12:21

22 роки Кадетський корпус руйнується в центрі Полтави
7

Кадетський корпус в центрі Полтави
Фото: gazeta.ua
Кадетський корпус в центрі Полтави
Кадетський корпус в центрі Полтави
Кадетський корпус в центрі Полтави
Кадетський корпус в центрі Полтави

22 роки руйнується будівля Кадетського корпусу на вулиці Європейській, 42. В листопаді 2015 року 100 осіб, які брали участь в українсько-німецькому проекті, завітали на 3-тю Українську академію інтегрованого розвитку міст. Запланували допомогти міській владі відновити ансамбль Круглої площі і Кадетський корпус зокрема. За 5 останніх років кілька інвесторів зголосились відновити пам'ятку архітектури, але від слів до справи не дійшло.

Міська влада хоче закрити дах, який весною 2017 року частково згорів.

"Щоб розпочати консервування Кадетського корпусу, потрібно зробити документи на земельну ділянку. До кінця цього року розробимо проект по ремонту будівлі. Заплановано, що в бюджет 2018 року закладемо кошти на капітальну консервацію. Зробимо дах, який залишиться інвесторам чи громада сама відремонтує приміщення", - розповів Олександр Мамай, міський голова Полтави.

За 2016-2017 роки в будівлі Кадетського корпусу виникло кілька пожеж. Тут постійно живуть безхатченки і організовують дозвілля підлітки.

В 1995 році після ліквідації Полтавського артучилища будівля Кадетського корпусу перейшла в приватну власність. Після кількох років судової тяганини громада Полтави забрала напівзруйновану будівлю до комунальної власності. Олігарх Костянтин Жеваго кілька років заявляв про бажання забрати будівлю для штаб-квартири футбольного клубу "Ворскла", але не зміг досягнути домовленостей із міської владою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хлопець зірвався із даху Кадетського корпусу.

Ще в 2011 році близько $20 млн у реконструкцію полтавського Кадетського корпусу, що по вул. Жовтневій, 42, готовий вкласти мільярдер Костянтин Жеваго. Полтавський мер Олександр Мамай каже, із ним тривають переговори.

Зараз ви читаєте новину «22 роки Кадетський корпус руйнується в центрі Полтави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути