вівторок, 13 червня 2017 17:28

11 тис. жителів готують їсти на вогнищі

  Понад 11 тисяч жителів селища Турбів  на Вінничині на тиждень залишилися без газу. Фото: vn.104.ua
Понад 11 тисяч жителів селища Турбів на Вінничині на тиждень залишилися без газу. Фото: vn.104.ua

Понад 11 тис. жителів селища Турбів на Вінничині на тиждень залишилися без газу. Також десятки прилеглих сіл відключили від газопостачання через плановий ремонт. Жителі району готують їжу просто неба.

"В мене троє хлопчиків. Їм треба варити їсти кожен день. Купати. Ще є худоба - три свині. Вони не їдять холодне. Треба розігрівати. Вдома одна електрична комфорка. Борщ готую три години. На одній плиті роблю засмажку та бульйон. У рідної сестри Наталі взагалі не має електричної плити. Варить їсти на дворі. Рубить дрова та готує їжу на вогнищі", - каже жителька Турбів Інна Тихонова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В об'єднаних селах почали виготовляти біопаливо

Газопостачання відключили 6 червня. Обіцяли дати через пару днів. У Вінницягаз кажуть, що вже сьогодні на декількох вулицях є паливо. До кінця тижня проведуть і на прилеглих селах.

"Ми проводимо планові ремонтні роботи. Інформація про відключення є на нашому сайті. На декількох вулицях вже підключений газ. 14 червня він буде по всьому селищу. До кінця цього тижня газ з'явиться ще в десяти селах біля Турбова" , - каже прес-секретар Вінницягаз Оксана Поліщук.

В селищній раді розповіли, що газ справді мали відключити на 2 дні, але не на тиждень.

"Нас дійсно попередили, що його відключать. Обіцяли на декілька днів. Люди почали скаржитися після третього дня без палива. В мене є одна електрична плита. Донька Інна готує нам у мультиварці", - каже заступник Турбівського селищного голови Віктор Дармограй.

Індивідуальне опалення у квартирі можна встановлювати, якщо з цим погодяться усі жителі житлового багатоповерхового будинку."У багатоповерхівках можна встановити індивідуальне опалення у випадку, якщо усі господарі виявлять бажання мати власне тепло і відмовляться від централізованого теплопостачання. Даємо дозвіл як всьому будинку або окремо під'їзду. Хоча раніше давали згоду окремо кожній квартирі", - пояснює спеціаліст Вінницького обласного Департаменту житлово-комунального господарства Марія Зонова.

Зараз ви читаєте новину «11 тис. жителів готують їсти на вогнищі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути