Ексклюзиви
четвер, 18 квітня 2019 14:56

Виконавчий комітет не затвердив нові тарифи на воду

17 квітня виконавчий комітет Гайсинської міської ради прийняв рішення стосовно нового тарифу на водопостачання та водовідведення.

За 2018 рік збитки підприємства "Гайсинводоканал" склали 1 млн 774,4 тисячі гривень. Тому здійснили розрахунки економічно обґрунтованих витрат на водопостачання та водовідведення. В кінці березня подали на обговорення нові тарифи: водопостачання – 21,00 грн, водовідведення – 27,54. Після чого міська рада отримала декілька звернень із зауваженнями. Була створена робоча група, яка передала свої пропозиції виконавчому комітету.
На черговому засіданні прийняли рішення, що нові тарифи не будуть затверджені. Натомість підприємство "Гайсинводоканал" зобов'язали звернутися в спеціалізоване підприємство щодо проведення розрахунків тарифів. Також виконавчий комітет звернувся до депутатів, аби провели фінансовий аудит підприємства.
При коригуванні тарифу брали до уваги лише зміну розмірів податків, заробітної плати та електроенергії. Для формування нового тарифу включили витрати на придбання реагентів, покупної води, пально-мастильний матеріалів, запчастин та послуги сторонніх організацій. Ці статті витрати не коригувалися протягом 2017-2018 років.

Зараз ви читаєте новину «Виконавчий комітет не затвердив нові тарифи на воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають