субота, 13 липня 2019 16:12

В Іллінцях на лікування дитини за день зібрали понад 33 тисячі гривень

Понад 100 людей взяли участь у благодійному марафоні 5 липня в Іллінцях. Забіг влаштували волонтери, аби зібрати гроші на лікування хворої на рак 10-річної Дарини ­Манятовської.

Кожен із учасників марафону платив грошовий внесок.

— Суми ми не встановлювали. Хто скільки міг, той стільки й кинув у скриньку, — говорить координатор волонтерської групи "Заради майбутнього" Олеся Гевко, 37 років.

Забіг почався на Центральному пляжі міста. Серед учасників вчителька 37-річна Олена Сидоренко.

— Даша — моя учениця. Спілкуюся з її мамою. Залишатись осторонь не можу, — говорить педагог.

Очолив колону марафонців 55-річний Сергій Остаповець із Купчинців.

— Не міг пропустити забіг, — говорить чоловік. — Ми повинні боротися за кожне життя. Подивіться, скільки люду прийшло. Яке духовне піднесення! Ось що лікує.

Серед учасників також були ветерани АТО, спортивні тренери та їх вихованці з іллінецького спортклубу "Будівельник" та липовецького "Оріона". Багато містян.

Долучилися до акції й активісти громадської організації VeloLove, які з Липовця до Іллінців приїхали велосипедами.

Учасники марафону проспівали гімн України. Після пробігли майже 3 км у супроводі поліції.

— Тільки не обгоньте поліцейські машини! — вслід голосно каже іллінецький міський голова Володимир Ящук.

У вечері після забігу в місті відбувся благодійний ярмарок. Пригощали юшкою, кашею, картоплею, пловом, голубцями та солодощами. Продавали вироби ручної роботи. У спеціальному альбомі люди писали побажання Дарині.

Онкохвору прийшли підтримати сім'я Ковальчуків з Іллінців та Василь Пилипчук, який живе в Липовці. Це люди, на допомогу яким раніше теж проводилися благодійні заходи.

— На жаль, раптова злива розігнала майже всіх, хто був на пляжі, — каже Олеся Гевко. — Залишилися непроданими багато класних речей. Їх можна придбати в інтернеті, зробивши замовлення у "Фейсбуці", на сторінці "Дашуля Манятовська. Допоможемо здолати хворобу". Підтримаймо хвору дитину та її батьків.

Організувати захід волонтерам допомогла Іллінецька міська рада.

За день вдалося зібрати 33 тис. 600 грн. Їх передали бабусі дівчинки.

Дарина Манятовська вже десятий місяць бореться з гострим лімфобластним лейкозом. Лікування важке й дороге. Рідні дитини сподіваються на підтримку.

Реквізити картки Приватбанку: 5168 7573 1413 6575. Манятовська ­Наталія, мама.

Зараз ви читаєте новину «В Іллінцях на лікування дитини за день зібрали понад 33 тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають