середа, 19 грудня 2018 01:41

Учасники АТО вимагали землю на сесії міськради

16 листопада учасники АТО під міською радою вимагали виділити їм земельні ділянки у Гайсині. Перед цим у кінотеатрі "Мир" провели між собою жеребкування паїв.

На засідання депутати мали розглянути 38 питань. Серед них не було пункту про передачу землі атовцям.

— Ми написали звернення, але ви так і не включили у порядок денний наше питання, — говорить 30-річний Олександр Гончарук із громадської організації "Спілка учасників бойових дій Гайсина та Гайсинського району". — Є новий генеральний план міста. Просимо депутатів розірвати договір із маслосирзаводом про оренду землі, який був підписаний у 2007 році. Тоді з'явиться 422 ділянки для учасників АТО. За генпланом, їх можна використати під будівництво.

— У нас немає площі, яку могли би надати, — каже міський архітектор Віктор Юрчак, 59 років. — Землі міськради усі в оренді. Є лише за межами міста. Генеральний план дійсно є. Але цивільний кодекс — вищий.

Атовці зчиняють галас. Їх намагається заспокоїти міський голова Анатолій Гук, 74 роки:

— Ми виділили вам 250 ділянок минулого року. Зараз готові папери ще на 320. Не загострюйте обстановку. Напишемо звернення директору маслосирзаводу. Поїдемо дивитися, що там за земля. Домовимося.

Із Гайсинським маслосирзаводом договір про оренду землі укладено до 2033 року. Розірвати його можна тільки в судовому порядку.

— Або ж треба домовлятися із директором підприємства, — говорить юрист міськради Олександр Кучеренко, 62 роки.

Депутати підтримали пропозицію голови. Підписали звернення до керівництва заводу із проханням достроково розірвати договір оренди землі на вул. Південній, 119. За документами, ділянка належить компанії "Гайсинське підприємство по племінній справі у тваринництві".

Відповіді від керівництва маслосирзаводу не було. Директор зараз у відрядженні у Сполучених Штатах Америки.

Зараз ви читаєте новину «Учасники АТО вимагали землю на сесії міськради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають