субота, 22 червня 2019 15:22

У театрі зі скандалом поміняли директора

Автор: ФОТО з власного архіву В’ячеслава Ускова
  Міський голова (на фото — третій зліва) та депутати вітають В'ячеслава Ускова (на фото — праворуч від міського голови) із поверненням на посаду директора білоцерківського театру імені Панаса Саксаганського. Раніше він вже очолював заклад. Пішов з посади минулого літа
Міський голова (на фото — третій зліва) та депутати вітають В'ячеслава Ускова (на фото — праворуч від міського голови) із поверненням на посаду директора білоцерківського театру імені Панаса Саксаганського. Раніше він вже очолював заклад. Пішов з посади минулого літа

З 12 червня театр ім. Панаса Саксаганського знову очолив В'ячеслав Усков. Голова Київської обласної ради Микола Стариченко призначив його тимчасово виконувати обов'язки керівника. 9 серпня відбудеться конкурс, де виберуть директора на повноцінній основі.

З осені 2018-го керівником був Богдан Пущак. Він руйнував театр і міг продати його приміщення під офіси, говорить В'ячеслав Усков, 67 років:

— Я радий знову бути в театрі. Не просто було дивитися, як нищать те, що я створював роками. Вдячний депутату обласної ради Наталії Бігарі. Вона відстоювала долю театру на обласному рівні. Дзвонять зі всієї України, пропонують допомогу. Драматург Павло Ар'єв хоче поставити виставу за своєю п'єсою. Оркестр повернувся у повному складі. Вже у серпні ми випустимо дві прем'єри.

— Ситуація з театром тягнеться більше двох років. Я вступилася, бо відчула несправедливість і не змогла пройти повз, — говорить депутатка обласної ради Наталія Бігарі, 44 роки. — Раніше комунальний заклад заробляв за рік сім мільйонів гривень. Це був спецфонд. Це ласий шматок, який вирішив використати у власних цілях дехто з моїх колег-депутатів. Почали травити В'ячеслава Ускова. Його витурили звідти і поставили людину, яка не була частиною трудового колективу, як того вимагає закон. За керівництва Богдана Пущака упав продаж квитків, театр заробив менше на один мільйон гривень. Було втричі менше гастролей. Звільнили чи не половину колективу.

Повернення В'ячеслава Ускова театрали зустрічали оплесками. Він уже набирає молодих акторів. Із Богданом Пущаком не зустрічався.

— Зміна керівництва театру не правомірна. Особливо під кінець сезону, в незрозумілий політичний період, — коментує ситуацію Богдан Пущак, 34 роки. — Я буду звертатися до суду. Зі мною одночасно звільнилися 37 людей. Нині у театрі практично всі вистави відмінили. Хоча ми мали завершити сезон прем'єрою спектаклю "Шантрапа". Був насичений гастрольний тур. У вересні хотіли презентувати в Києві вистави "Король Лев" та "Клініка".

Богдан Пущак до призначення директором працював у театрі 10 років головним диригентом.

Зараз ви читаєте новину «У театрі зі скандалом поміняли директора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають