пʼятниця, 09 серпня 2019 17:13

У райлікарні медсестри захворіли на кропив'янку й астму

У Гайсинській районній лікарні спеціальна комісія провела розслідування причин виникнення хронічних захворювань у двох медсестер терапевтичного відділення — 34-річної Мирослави ПЛОХІЙ та Олени ПОЛИЦІ, 45 років. Підхопили професійні хвороби на роботі, контактуючи з хлоровмісною хімічною речовиною "Клінідез", встановили спеціалісти.

Комісія працювала під головуванням лікаря гігієни праці при Управлінні Держпраці у Вінницький області Олександра Наавгуста. У неї входили представники Фонду соціального страхування, профспілок, райлікарні.

Мирослава Плохій захворіла на хронічну кропив'янку та кон'юнктивіт. В Олени Полиці виникла бронхіальна астма. До хвороб призвів контакт із "Клінідезом" — засобом для дезінфекції лікувальних приміщень.

— Коли Мирослава ще працювала в терапевтичному відділенні, в неї поступово почали з'являтися дрібні висипи на тілі. Згодом були всюди. Поїхала до Києва на обстеження та лікування. Була близько місяця на лікарняному, — розповідає медична сестра закладу, імені не називає.

Олена Полиця захворіла раніше. Нині "Клінідез" замінили іншим дезінфікувальним засобом.

З метою ліквідації професійних захворювань і запобігання ним головному лікарю Ігорю Кохану запропонували проводити в повному обсязі періодичні медичні огляди всіх працівників. Також безкоштовно забезпечити спецодягом персонал, який працює у шкідливих умовах та на роботах, пов'язаних із забрудненням.

Керівництво лікарні ситуації не коментує.

Зараз ви читаєте новину «У райлікарні медсестри захворіли на кропив'янку й астму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають