Ексклюзиви
субота, 24 серпня 2019 13:22

У Полтавській психлікарні завелися змії

— Недавно заходжу в коридор фізкорпусу, а там — змії. Товсті такі, великі. Кидаються. А біля них маленькі повзають. Боже, як ми налякалися. Дзвонили й рятувальникам, і пожежникам. Ніхто не приїжджає. А як нам бути? — у редакцію 15 серпня телефонує жінка. Не представляється. Працює в Полтавській клінічній психіатричній лікарні. Її приміщення атакують гадюки, пояснює.

Наступного дня йдемо у заклад. Розташований біля лісу в передмісті Полтави. Біля воріт стара металева будка охорони. З неї виходить жінка у футболці й штанях. Волосся із сивиною зібране у хвіст.

— Фізкорпус за адміністративним, — каже. — Там буде два повороти. Вам — у другий. Чи є там змії? Та щось таке чула. Але не бачила.

Біля потрібного повороту — магазин. Через відчинені двері видно чергу. Поряд — цегляний п'ятиповерховий адмінкорпус. Трохи далі — корпус фізіотерапії. Біля нього сидить літня жінка. Продає яблука.

— Живу тут недалеко, приїжджаю на маршрутці. Мене тут знають. Про змій нічого не чула, — говорить. Представляється Людмилою Іванівною.

Вхідні пластикові двері ­корпусу опломбовані й замкнуті. Через забруднене скло під решіткою на вікнах не видно, що всередині.

— Опломбували корпус 9 серпня. Дівчата, які знайшли змій — прибігли до мене, ледь не плачуть. Але ніхто й нічого не сфотографував. Хоча на руках смартфони були, — каже один із лікарів в адміністративному ­корпусі. Відмовляється називатися. — Говорять, що там були дві метрові змії. Товсті. Звили кубло прямо посеред коридору. І малих багато. Підтвердження, що то були отруйні гадюки — не маю. Сумніваюся. Думаю, вужі. Але корпус ­опечатали.

Профілактичних заходів від змій немає ніде у світі. Навіть в азіатських країнах. Взагалі, зараз змій повно, а змієловів — немає.

Нам оброблять приміщення корпусу препаратами, які використовують проти комах. Змії не люблять цей запах, тікають. Перша обробка була сьогодні.

Укуси гадюк найнебезпечніші для дітей, людей похилого віку й осіб зі зниженим імунітетом, пояснювали раніше в Міністерстві охорони здоров'я. Після укусу людина може відчувати слабкість, запаморочення. Тому необхідно одразу звернутися в лікарню або викликати "швидку".

Зустрівши змію, намагайтеся не робити різких рухів, радять спеціалісти. Краще почекати, доки плазун сам відповзе.

Зараз ви читаєте новину «У Полтавській психлікарні завелися змії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають