субота, 09 лютого 2019 18:44

У Гайсині готуються підвищити тарифи на воду

"Гайсинводоканал" планує підвищити тарифи на водопостачання та водовідведення.

Нині ми платимо 38,46 грн за кубічний метр. Планується, що віддаватимемо 39,90. Рішення мають ухвалити на виконкомі міської ради 20 лютого. Тоді ж стане відомо, коли нові тарифи наберуть чинності.

Гайсинська вода — найдорожча в області. Запитали в мешканців міста: яким чином можна уникнути підняття тарифу на водопостачання та водовідведення?

Марія ЧУХРІБ, 33 роки, психолог:

— За співпраці районної, міської влади, облдержадміністрації, облради і за сприяння грантових програм, які нині існують за підтримки Європейського союзу, можливо не просто вдосконалити систему водопостачання, а повністю її переробити, осучаснити. Так зараз відбувається в усіх розвинених країнах. Звичайно, це дуже велика сума, але ці кошти можна розбити на роки. Оплачуючи нехай високі тарифи, ми повністю перекрили би ці витрати. Та система називається "розумне місто". Завдяки цьому поліпшили б якість води і не було б перебоїв із водопостачанням. Той стан, у якому нам дісталася водогінна система, — це "повний відстій" і зневага до гайсинчан.

Олена МАРТИНЮК, 23 роки, студентка:

— Думаю, що потрібно осучаснити водогінну систему. Замінити всі старі труби — як у будинках, так і по місту, поставити нові фільтри на виходах зі свердловин. А взагалі, потрібно економити на постачанні води.

Олег ПІДЛУБНИЙ, 62 роки, пенсіонер:

— Вигнати всіх старих. Набрати молодих спеціалістів, які мають ідеї, як не підіймати ціни. Бо їм тут жити.

Петро СПЕНЕЙ, 50 років, приватний підприємець:

— Якщо скоротити непотрібні посади, то можна зекономити близько 400 тисяч гривень у рік. На "Гайсинводоканалі" ввели посаду заступника директора. Вона на такий малий штат не потрібна. Щоб бачити, скільки води втрачається, потрібно поставити лічильники на свердловинах. Змінити насоси на сучасні. Біля будинків зробити резервуари і за нічним тарифом на електроенергію закачувати туди воду.

Вікторія ЧЕЧЕЛЬНИЦЬКА, 26 років, майстер манікюру:

— У багатьох стоять баки з водою. Це дуже зручно. Завдяки цьому можна економити. Якби в кожного був такий бак, то можна давати воду ранком та ввечері. Можна ще набирати ванну води. Хоча якщо захочуть піднімати тариф, то хоч що б ми робили — все марно.

Зараз ви читаєте новину «У Гайсині готуються підвищити тарифи на воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають