субота, 16 березня 2019 15:54

Субсидії отримують грошима

Автор: ДМИТРО СКАЖЕНИК
 

Із 1 березня в Україні почали видавати субсидії грошима. У Міністерстві соціальної політики повідомили, що компенсацію в грошовій формі отримають понад 4 млн українців. Перехід до виплат субсидій готівкою 6 лютого затвердив Кабмін.

Мешканці Полтавського району цікавляться, як проходить ця процедура?

Пенсіонерам першим принесуть грошову субсидію. Зроблять це листоноші. Інші зможуть отримати кошти через картку Ощадбанку, повідомляє Міністерство соціальної політики України.

У платіжках за лютий субсидія не відображатиметься. Вона прийде грошима в березні. Цими коштами субсидіанти зобов'язані розрахуватися за комунальні послуги. Така готівкова допомога надходитиме у день виплати пенсії. За наявності заборгованості до травня 2019-го, коли буде перепризначення субсидій на наступний рік, допомога знімається. Не пенсіонери зможуть отримати грошову допомогу в будь-якому відділенні Ощадбанку. Треба прийти з паспортом та ідентифікаційним кодом, кошти переведуть переказом "Швидка копійка", у квітні — вже на картку.

Окрім сплати комунальних послуг, грошову допомогу можна використати на власні потреби. Повідомлення про отримання коштів надійдуть у відділення Ощадбанку до 12 березня. У квітні — на картку, попередньо отриману в банку.

Перехід на монетизацію субсидій відбудеться у три етапи. Перший передбачає, що з 1 січня 2019 року монетизується субсидія для 100–150 тис. сімей, які звернулись за субсидіями з новим пакетом документів.

Починаючи з травня це зроблять для тих домогосподарств, яким призначили субсидію на неопалювальний сезон. Із 1 жовтня планується повний перехід на монетизацію субсидій.

Зараз ви читаєте новину «Субсидії отримують грошима». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають