Ексклюзиви
субота, 06 липня 2019 16:20

Стоматологічний кабінет відкрили у Ланні

— Амбулаторія розташована у двоповерховій будівлі. Два роки тривав капітальний ремонт. Дах облаштували новий, стіни утеплили, вікна замінили на пластикові. Щороку витрачали півтора мільйона гривень. ­Цьогоріч на 700 тисяч гривень зробили ремонт у коридорах. Наступного плануємо в кабінетах. Придбали аналізатори в амбулаторію. У нас працює троє сімейних лікарів, середній і молодший медичний персонал, — каже ­Костянтин ­Удовиченко, 34 роки, голова Ланнівської об'єднаної громади Карлівського району.

У Ланні відкривають стоматологічний кабінет. Тепер місцевим мешканцям не доведеться їхати в райцентр, щоб лікувати зуби.

— Кабінет на базі Ланнівської амбулаторії поки що працює в тестовому режимі. Завершується оформлення документів. Відкрити плануємо десь 7 липня. Там завжди була стоматологія. Але з обладнанням радянського зразка. У квітні закупили сучасне обладнання, зробили ремонт. Є два приміщення — для прийому пацієнтів і для обробки інструментарію. Встановили в обидва кондиціонери, — каже Костянтин Удовиченко. — Приміщення взяв у нас в оренду лікар. Сплачуватиме близько шести тисяч гривень за місяць. Лікарю Ігорю Яковенку 35 років, раніше працював у районі. Молодий, але дуже кваліфікований. Разом із ним працюватиме медсестра. Безоплатних послуг не буде, та ціни не завищені. Деякі підприємства за рахунок профспілкових коштів платитимуть компенсацію за медичне обслуговування своїх працівників.

Після закінчення навчального року громада почала ремонтувати будівлю місцевої школи.

— Утеплюємо фасад мінватою, робимо гідроізоляцію фундаменту. Дах у нормальному стані, тож ремонту не потребує. Провели тендер на ремонтні роботи на суму 3 мільйони 222 тисячі гривень, — пояснив.

Зараз ви читаєте новину «Стоматологічний кабінет відкрили у Ланні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають