неділя, 30 грудня 2018 17:50

Школярі сплели 50 маскувальних сіток

Автор: Фото з надане керівництвом школи №2
  Учні школи №2 Гайсина сплели зимовий варіант маскувальної сітки. Передали її в Сіверську танкову бригаду
Учні школи №2 Гайсина сплели зимовий варіант маскувальної сітки. Передали її в Сіверську танкову бригаду

Учні міської школи №2 сплели маскувальну сітку для воїнів, що перебувають у зоні проведення Операції об'єднаних сил. Акцію назвали "Разом — ми сила". Задіяли дітей з 4-го по 11-й класи. Плели на шкільних перервах і канікулах.

— Миколай, Миколай, воїнів оберігай! Так ми примовляли, коли доплітали маскувальну сітку, — каже педагог-організатор школи Наталія Костюк, 43 роки. — Так співпало, що закінчуємо перед новорічними святами. Взагалі, певної традиції плести на свято не має. Ця сітка — зимовий варіант захисту. Була й літнього. Тканину збирали "всім миром". На цей раз запаси закінчилися, тому звернулися по допомогу до волонтерів з міста Корсунь-Шевченківського на Черкащині.

Школа №2 відома своїм патріотичним рухом. Тут шанують пам'ять свого колишнього учня, загиблого за волю і незалежність України Олександра Рибаченка. Створили дитячий волонтерський рух "Фабрика добра". За роки російсько-української війни в зону проведення ООС діти передали 50 маскувальних сіток, висадили калинову алею пам'яті за загиблими воїнами, проводять віче "Діти проти війни". Виплетену сітку передали волонтерами бійцям 1-ї окремої танкової Сіверської бригади механізованого батальйону розвідувального взводу.

Зараз ви читаєте новину «Школярі сплели 50 маскувальних сіток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають