Ексклюзиви
субота, 12 січня 2019 01:47

Школа відзначила 100-річчя

25 грудня школа №11 м. Біла Церква відсвяткувала 100-річчя. На честь події провели турніри з футболу, шахів та шашок. Змагалися учні, батьки і випускники. На свято завітали учителі із 25 шкіл міста.

— Наша школа була заснована однією з перших у місті. Спочатку розташовувалась на вулиці Валентини Гризодубової, — розповідає директор Володимир Сержук, 61 рік. — 1918 року відкрили два класи для дітей, що проживали в мікрорайоні Роток. 1975-го її перемістили в нову будівлю на вулиці Східній, 20. Це пов'язано з розбудовою мікрорайону Леваневського.

Кожен четвертий учитель школи — її випускник. 11 чинних директорів білоцерківських навчальних закладів працювали або навчалися тут. Колишній міський голова Василь Савчук викладав історію. Був заступником директора.

Серед відомих випускників Володимир Федюк — доктор сільськогосподарських наук, Ігор Лященко — чемпіон зі спортивної ходьби І юнацьких Олімпійських ігор у Сінгапурі 2010 року. Також краєзнавець Володимир Перерва.

З 1975 року школу закінчили близько п'яти тисяч учнів. Зараз навчаються 1209 дітей у 43 класах.

Зараз ви читаєте новину «Школа відзначила 100-річчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають