пʼятниця, 09 серпня 2019 17:11

Селяни перекриють трасу, яку не ремонтували роками

Автор: Дмитро Скаженик
 

Жителі Гунчі та Кисляка на Гайсинщині скаржаться на повністю розбиту дорогу, яка з'єднує Гайсинський та Іллінецький райони. Збираються перекривати трасу і вимагати кошти на її оновлення.

Ділянка Гайсин — Кам'яногірка Р 33 завдовжки близько 20 кілометрів. Не ремонтувалась уже кілька років через відсутність фінансування.

— Це не дорога, а траса випробування нервів, — каже водій 39-річний Віталій Наконечний. — Мені доводиться майже щодня проїжджати тими вибоїнами. З минулорічної весни в багажнику завжди є запасні частини. Улітку трохи легше, видно, куди їхати і як краще обминути ями. Узимку й навесні — біда. Дорога слизька від ожеледі, і немає куди втекти від зустрічної вантажівки. Влітаєш колесами у вибоїни.

Траса є частиною дороги Гайсин — Вінниця, яка проходить також через Дашів, Іллінці та інші райони області.

Відрізок Гайсин — Кам'яногірка перебуває на балансі Служби автомобільних доріг у Він­ницькій області.

— У червні цього року приїжджали представники Вінницького облавтодору. З'ясовували, в якому стані перебуває ділянка дороги в Кисляку та за межами населеного пункту, — говорить карбівський сільський голова Олександр Бендус, 42 роки. Селом теж проходить розбита траса. — Невідомо, виділять кошти на ремонт цього року чи ні.

У межах Іллінецького району дорогу частково відремонтовано — зроблено ямковий ремонт від Дашева до межі Гайсинщини.

— Ми не є власниками дороги Р 33, тим паче розпорядниками коштів. Наша дільниця займається лише ремонтом доріг у межах Гайсинського району, — коментує ситуацію начальник Гайсинської дільниці Немирівської філії Служби автомобільних доріг у Вінницькій області Сергій Фаріонік. — Дорогу має фінансувати Служба автомобільних доріг області. Саме їх організація виграє державні тендери та здійснює перерахунок коштів на райавтодори. Цього року ми не отримували коштів на ремонт ділянки Гайсин — Кам'яногірка. Якщо люди в Кисляку вийдуть і перекриють дорогу, можливо, й виділять гроші.

Зі Службою автомобільних доріг зв'язатися не вдалося.

Зараз ви читаєте новину «Селяни перекриють трасу, яку не ремонтували роками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають