пʼятниця, 26 липня 2019 23:33

Пройде конкурс на кращу корову

У Білій Церкві відбудеться всеукраїнський конкурс "Пані Корова". Пройде уперше — між тваринами різних фермерських господарств. Організатори визначать, у кого із них краща худоба.

Ідея започаткувати конкурс належить ректору Білоцерківського агарного університету Анатолію Даниленку. Для участі власники корів на пошту [email protected] мають надіслати заяву про участь, реєстраційну картку, копію паспорта корови, фото й відео з нею. Переможців оголосять у листопаді.

— Власники найкращих корів отримають сертифікати і грошову винагороду. За перше місце — 5 тисяч гривень, за друге — 3 тисячі. А за третє — дві, — розповідає 41-річний Сергій Мерзлов, декан біолого-технологічного факультету.

Конкурс пройде у три етапи. На першому фото й відео з коровами оцінять представники наукових закладів і вишів. Потім тварин оглянуть експерти. У фіналі спеціально створена комісія обере найкращу худобу. Враховуватимуть молочну продуктивність, вагу, походження.

— Завдяки конкурсу хочемо популяризувати аграрну освіту і працю. У державі потрібно підіймати імідж працівників сільського господарства, — каже ректор 66-річний Анатолій Даниленко.

Фінансує конкурс ректор разом із дружиною Валентиною.

Зараз ви читаєте новину «Пройде конкурс на кращу корову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають