Ексклюзиви
субота, 18 травня 2019 15:33

Поштові відділення закривати не збираються

Автор: ДМИТРО СКАЖЕНИК
 

Питання — відповідь

"У селі Минівка Полтавського району два місяці не працює поштове відділення. ­Завідувачка пішла в декрет. Пошту інколи привозять із сусідньої Кашубівки. По неї їздить поштарка зі своїм чоловіком, беруть посилки й листи під свою відповідальність. Виконувати обов'язки завідувача пошти їй не наказували. До мене звернулася сусідка. Жінці майже 80 років. Просила гроші в займи до 6 травня. Їй мали принести пенсію, але й досі нема. А скоро людям треба платити комуналку. Пенсіонери зверталися до голови громади. Він сказав, що допомогти в цій проблемі не може.

Чи працюватиме пошта в ­Минівці?"

Запитує 52-річний Олександр Товпига, мешканець Минівки Полтавського району.

— Я за пошту не відповідаю. Вона в підпорядкуванні державного підприємства "Укрпошта". В мене є припущення, що це відділення просто хочуть скоротити. Вони не призначають туди нового керівника. За моєю інформацією, поштарі з Кашубівки носять гроші пенсіонерам по домам, — пояснює 52-річний В'ячеслав Сологор, голова Заворсклянської ОТГ, куди входить Минівка.

У селі Біологічне Полтавського району пенсіонери скаржаться на затримку пенсій.

— Не могли спочатку ні пресу, ні пенсію отримати. Як за комуналку платити, не знали. Якщо зробити це невчасно, то пеню начислять, — говорить місцевий 81-річний Віктор Довгань. — Але зрештою пенсію приніс поштальйон із сусідніх Рибців.

Керівник Полтавської дирекції Укрпошти 44-річний Андрій ­Рижов каже, що відділення в Полтавській області не закривають і не ­збираються.

— Твердження, що пошти закривають — брехня. Відділення поштового зв'язку може тимчасово не працювати, якщо його керівник звільнився і ми шукаємо нового, завідувач пішов на лікарняний чи у відпустку на два тижні. На цей час відділення перестає працювати і його функції виконує інше, розташоване найближче, — говорить Андрій Миколайович.

— Керівників поштових відділень шукають у тому ж селі, де воно працює. Якщо не знаходимо, то тимчасово робимо, як у ­Кашубівці та Микільському Полтавського району. Там один керівник працює на два села. Три дні в одному, два — в іншому. В Гожулах, до яких прив'язане ­Біологічне, пошта тимчасово не працює, бо завідувач пішла у відпустку. Пенсії та пошту возять із Рибців. Поштарка, яка працює в Біологічному, захворіла, не повідомила нас про це. Вийшла накладка, але це людський фактор, проблему вирішили. Пенсії привозять по графіку, який затвердили між Укрпоштою та Пенсійним фондом.

Торік у Полтавському районі звільнилися 184 листоноші. Працювали за 0,5–0,6 посадового окладу на маршрутах до 24 км.

Зараз ви читаєте новину «Поштові відділення закривати не збираються». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають