Ексклюзиви
субота, 22 червня 2019 15:17

Павло Порох випав із балкона на восьмому поверсі

Автор: ФОТО з власного архіву Павла Пороха
  Павло Порох працював у Білій Церкві водієм навантажувача. Впав з висоти, бо був п’яний, кажуть сусіди. Друзі це заперечують. Поховали загиблого у рідному селі Кошів Тетіївського району
Павло Порох працював у Білій Церкві водієм навантажувача. Впав з висоти, бо був п’яний, кажуть сусіди. Друзі це заперечують. Поховали загиблого у рідному селі Кошів Тетіївського району

У ніч проти 14 червня із балкона на восьмому поверсі білоцерківської дев'ятиповерхівки на вул. Курсовій, 3-а випав 20-річний Павло Порох. Був напідпитку. Загинув на місці.

— За хвилину до цього із ним говорив. Вийшов на балкон покурити. Бачу — із сусіднього балкона звисає Павло. П'яний. Мені здалося, що хоче вистрибнути, — говорить сусід загиблого 35-річний Олександр. — Молодий хлопець, ми з ним не знайомі. Кажу: "Почекай, я зараз із пивом прийду". Він був не проти. Поки спустився до дверей сусіднього під'їзду, дзвонить дружина. Сусід випав із балкона, каже.

Павло упав на дах магазину. Першими приїхали рятувальники. Їх викликали сусіди. Сказали, що чоловік хоче покінчити життя самогубством. Потім прибули працівники поліції з медиками. Констатували смерть.

— Жив у нашому будинку пару місяців. Їхала якось із ним у ліфті. Здоровий, рослий хлопець, — говорить сусідка 75-річна Галина. — Кажуть, у нього вдома безлад, наче притон. Багато пив. Випав із вікна, бо балкон не засклений.

Павло Порох родом із села Кошів Тетіївського району. Займався футболом та баскетболом. У Білій Церкві винаймав квартиру. Працював водієм навантажувача. Був єдиною дитиною у батьків.

— Завжди з усмішкою, велике дитя. Не розумів напівтонів. У нього було або погано, або добре, — говорить 52-річний Павло Хоменко, працював із покійним. — Не курив і не пив. Навіть на свій день народження. За два роки роботи ні разу не хворів. Ніколи не запізнювався. Любив свою бабусю. Бувало, затримуємось на роботі у п'ятницю. А він відпрошувався. Казав, треба допомогти бабусі — в селі багато роботи. Памятаю, казав, що ніколи на бачив, як цвіте черемха. Тепер і не побачить.

Павло грав за збірну села з футболу та волейболу. Любив телепередачі про подорожі. Мріяв полетіти в Єгипет.

— Павло із порядної сім'ї. Батько служив в АТО, — розповідає 50-річна Оксана Сова із дистрибуційної компанії, де працював Павло. — Поховали у Кошеві. На похорон прийшли з усього села. Домовину несли більш ніж 1,5 кілометра друзі та однокласники Павла.

Перед похованням виступав сільський голова, класний керівник, директор школи та директор компанії, де працював хлопець. Три дні до цього відсвяткував свій день народження.

Відкрили кримінальне провадження за статтею "Умисне вбивство" з приміткою "самогубство", кажуть у поліції. Підтверджують, що Павло був п'яним.

Мешканці будинку кажуть, що загиблий наймав із дівчиною квартиру. Її у поліції допитували, але про що — не повідомляють. Після смерті хлопця застати її вдома журналістам не вдалося.

Зараз ви читаєте новину «Павло Порох випав із балкона на восьмому поверсі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають