пʼятниця, 09 серпня 2019 17:18

Олегу Ковальчуку потрібен апарат для вентиляції легень

19-річний Олег КОВАЛЬЧУК з Іллінців хворіє на міопатію Дюшена — хворобу, яка призводить до м'язової дистрофії і повної втрати рухливості. Діагноз поставили у 4 роки.

— Ми з сином ніколи не сюсюкали, — каже батько 45-річний Юрій Ковальчук. — З маленьким говорили, як із дорослим чоловіком. Пояснювали, що йому потрібно, для чого і як цього досягти. І хоч як би важко було, Олег через біль робить усе, аби перемогти хворобу. Йому тільки 19 років, а скільки поту, крові, сліз уже довелося пролити. Проте він ніколи не скаржиться, не вередує, не падає духом.

Автор: ФОТО НАДАНЕ СІМ’ЄЮ КОВАЛЬЧУКІВ
  Іллінчанин Олег Ковальчук пересувається на візку. Самостійно ходити не може через м’язову дистрофію
Іллінчанин Олег Ковальчук пересувається на візку. Самостійно ходити не може через м’язову дистрофію

Хлопець потребує безперервного лікування. Спершу проходить основний курс, потім — три тижні головного етапу. Після цього триває процес відновлювання. На усіх етапах лікування потрібні дорогі ліки, вітаміни, повноцінне харчування.

Також сім'я Ковальчуків збирає кошти на придбання пристрою для вентиляції легень. Потрібен для очищування дихальних шляхів Олега, видалення мокроти при застудах. Його вартість — 180 тис. грн. Родина потребує і спеціального ліжка для хлопця. Вартує понад 23 тис грн.

Реквізити для допомоги: ПриватБанк: 5168742704638174 — Ковальчук Юрій Григорович, батько Олега.

Зараз ви читаєте новину «Олегу Ковальчуку потрібен апарат для вентиляції легень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають