субота, 18 травня 2019 14:52

Новий командувач ООС керував білоцерківською 72-ою бригадою

Генерал-лейтенанта Олександра Сирського призначив новим командувачем операції Об'єднаних сил президент Петро Порошенко 6 травня. У 2000-х роках військовий очолював 72-гу окрему механізовану бригаду, яка базується у Білій Церкві.

— Служив під керівництвом Олександра Сирського 2004 року. Тоді прийшов у 72-гу бригаду лейтенантом. Потрапив за розподілом після університету, — каже 36-річний військовий із позивним "Ведмідь". — Комбрига всі боялись та поважали. Суворий мужик. Але дуже справедливий. Не дай Боже йому на очі потрапити з неначищеними берцями. Дуже добре, що поставили його на ООС, а не штабного генерала, який солдата в очі ніколи не бачив. Він пройшов усі військові сходинки. Знає добре Збройні сили зсередини.

Олександр Сирський за військову кар'єру був командиром взводу, заступником начальника Генерального штабу. Перед початком війни співпрацював із НАТО. 2017-го був керівником АТО. Нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІI ступеня. Отримав за бої на Дебальцевському плацдармі.

У декларації за 2018 рік генерал-лейтенант вказав земельну ділянку в Київській області розміром 10 соток. Має службову квартиру в Києві площею 105,6 кв. м. Їздить автомобілем "Рено Меган" 2017 року випуску.

Зараз ви читаєте новину «Новий командувач ООС керував білоцерківською 72-ою бригадою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають