субота, 23 лютого 2019 23:03

Найбільше хворіють на грип на Івано-Франківщині

17 лютого у Львові сім навчальних закладів закрили на карантин через грип і ГРВІ. На Рівненщині припинили навчання у 18 школах. У Житомирській області на карантині 10 шкіл та один дитячий садок. Із 4 лютого в Україні на грип захворіли 209,5 тис. людей. 70% — діти.

Епідемічний поріг перевищено у 10 областях. Найбільше на Івано-Франківщині. Серед країн-сусідів найвища кількість хворих у Росії, Польщі, Угорщині, Румунії та Молдові.

— Вірус грипу типу А (Н3N2) — новий на українських теренах. Поширився по всій Земній кулі саме з Європи — Італії, Румунії, Польщі. І тому хворіють найбільше на заході України та в Києві. Бо це мегаполіс, де перетинаються транспортні потоки. Недуга розповсюджуватиметься і в інших областях. Пік захворюваності саме на цей тип грипу припадає на лютий. На спад піде в березні, — каже епідеміолог Олег Рубан, 45 років.

За словами Рубана, грип — це сезонне захворювання. Однак вакцинація — один із найдієвіших засобів профілактики.

Всесвітня організація охорони здоров'я внесла пандемію грипу та відсутність щеплень до 10 основних загроз 2019-го. З 1 жовтня від цього померли 32 українців, зокрема, п'ятеро дітей. Жоден померлий не був вакцинований.

Зараз ви читаєте новину «Найбільше хворіють на грип на Івано-Франківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають