Ексклюзиви
субота, 27 липня 2019 00:08

На вказівник повісили вбитого оленя

Автор: фото із соціальної мережі ”фейсбук”
  17 липня на вказівнику до села Великий Тростянець Полтавського району місцеві знайшли шкуру та голову вбитого оленя
17 липня на вказівнику до села Великий Тростянець Полтавського району місцеві знайшли шкуру та голову вбитого оленя

На в'їзді до села Великий Тростянець Полтавського району невідомі повісили голову молодого оленя зі шкірою. Фотографії у "Фейсбуку" виставив місцевий 35-річний Дмитро ­Геращенко.

Зранку 17 липня Дмитро автомобілем їхав із села. На вказівнику побачив оленячу шкуру.

— Помітив біля вказівника знайомих. Зупинився. Вони показали мені знак. На ньому висіла голова зі шкірою, крові не було. На той час знайомі викликали поліцію. Спеціалісти кажуть, це був молодий перспективний олень, — говорить Дмитро.

Поблизу села Великий Тростянець розташовані мисливські угіддя товариства "Фенікс 2017". Подія сталася напередодні випуску на його території в дику природу завезених молодих муфлонів і оленів.

— Це, радше за все, браконьєри. Протестують, бо на мисливських угіддях товариство господарює і приводить усе до ладу. Браконьєри показують, що не дотримуватимуться правил. Єгерська служба нашого товариства чергувала до 3-ї ночі. Щоб підстрелити й розібрати оленя, потрібно півтори години. Але ­пострілів на нашій території не було. Думаю, тварину вбили в іншому місці, а на наші угіддя привезли як демонстрацію, — вважає заступник генерального директора, головний мисливствознавець товариства "Фенікс 2017" 63-річний Петро Нос.

Поблизу сільських автобусних зупинок знайшли залишки ніг убитого оленя.

Сезон полювання на самця оленя в Україні розпочнеться в серпні і триватиме до січня. На розсуд окремих мисливських господарств його терміни можуть скоротити, але не збільшити. Убивство оленя в Полтавському районі кваліфікують як незаконне полювання.

Зараз ви читаєте новину «На вказівник повісили вбитого оленя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають