субота, 16 березня 2019 15:55

На площі роздали тисячу млинців

Автор: Ольга Стенько
  10 березня на Театральній площі Полтави під час святкування Масляної провели творчі майстер-класи
10 березня на Театральній площі Полтави під час святкування Масляної провели творчі майстер-класи

10 березня на Театральній площі Полтави відзначили Масляну. Влаштували розваги, феєрверк і пригощання. Організатор — управління культури Полтавського міськвиконкому. Роздали понад тисячу млинців із начинками — фруктовим джемом, солодким сиром, печінкою, напували чаєм. Млинці приготували й допомогли роздавати студенти Полтавського профтехучилища №21 — майбутні кухарі. Понад 10 студентів два дні готували частування.

Для найменших підготували виставу лялькового театру та забави. Зокрема, іграшкову риболовлю. Старших дітей запрошували взяти участь у конкурсах на малій сцені. Треба було зловити супротивника іграшковим ласо з надувних кульок чи за хвилину прогризти найбільше дірок у млинці. На третій сцені провели конкурси для дорослих на спритність і витривалість, чоловіки змагалися у віджиманнях. На головній сцені виступали творчі колективи закладів естетичного виховання міста.

Також викладачі художнього мистецтва провели творчі майстер-класи. Малювали, виготовляли паперових пташок і квіти-витинанки для прикрашання головної ляльки, що зображує Масляну.

Відвідали свято майже 2 тис. гостей.

Зараз ви читаєте новину «На площі роздали тисячу млинців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають