неділя, 21 квітня 2019 15:22

Майже 600 бізнесменів з'їхалися на форум

Близько 600 українських бізнесменів з'їхалися на Форум розвитку інноваційних виробництв, який 11 квітня пройшов у Білій Церкві. Обговорили перспективи розвитку промислових підприємств, обмінялися ідеями, планами і знаннями.

— Наше завдання — підштовхнути малий і середній бізнес до виробництва продукції. Маємо створити "гіпермаркет" для заводів. Так піднімемо економіку України, — каже Василь Хмельницький, підприємець. — Я впевнений в успіху такого бізнесу. Бо знаю, що ми маємо значні переваги над конкурентами. По-перше, це наше розташування. Не може продукт, виготовлений у Китаї, бути дешевшим для українського ринку, ніж продукти, вироблені тут.

Маємо бути націленими на експорт до Європи і світу. Але я проти того, щоб ми будували стратегію успіху на дешевій робочій силі. Бо це означає бідність. У нас має бути дорога, але ефективна робоча сила. Саме тому виробництва мають бути інноваційними.

У рамках форуму відбулось урочисте відкриття заводу "Планк Електротехнік". Він виготовлятиме електрофурнітуру — розетки, вимикачі, монтажні бокси, стяжки, кнопки та інше. Працює 50 людей. Більшість комплектовання купують на українських заводах у Вінниці, Кропивницькому, Києві. Випускатимуть 4,6 млн одиниць продукції в рік.

Наступні чотири роки на території Ідустріального парку "Біла Церква" запланували відкрити ще 20 підприємств. Спеціалізуватимуться на продукції з високотехнологічних матеріалів — електротехнічного, будівельного та машинобудівельного напрямків.

Зараз ви читаєте новину «Майже 600 бізнесменів з'їхалися на форум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають