субота, 23 лютого 2019 22:57

"Концерти "Кварталу 95" допомагають бійцям АТО забути жахіття війни"

Автор: ФОТО надане прес-службою студії ”Квартал 95”
  Володимиру Зеленському на благодійному концерті у Білій Церкві подарували ікону та прапор 72-ї ОМБр ім. Чорних Запорожців. Подякували за допомогу армії. Військові поділилися оберегами, які захищали їх на передовій в Авдіївці
Володимиру Зеленському на благодійному концерті у Білій Церкві подарували ікону та прапор 72-ї ОМБр ім. Чорних Запорожців. Подякували за допомогу армії. Військові поділилися оберегами, які захищали їх на передовій в Авдіївці

У Білій Церкві 15 лютого відбувся благодійний концерт студії "Квартал 95". У палаці культури "Росава" зібралися близько тисячі білоцерківців. Серед них учасники війни на Донбасі зі своїми родинами, учителі, студенти, лікарі, люди з обмеженими можливостями. Усі отримали запрошення на безоплатне шоу.

Цей виступ — частина всеукраїнського туру, який розпочався в грудні минулого року. Артисти побували у Дніпрі, Кривому Розі, Полтаві, Херсоні, Львові.

14 лютого мали виступити у Вінниці, однак за кілька днів до концерту адміністрація місцевого Будинку офіцерів захід скасувала. Коміки переконані — через те, що лідер студії Володимир Зеленський іде у президенти, а Вінниця є рідним містом чинного гаранта.

Зеленський стверджує — на їхніх шоу немає жодної пропаганди, бо українці за останні 28 років і так ситі лозунгами старих політиків. На його думку, агітувати потрібно вчинками. Тому кандидат у президенти зближується з народом через спільну працю. Приміром, розробляє передвиборчу програму в соціальних мережах, де до її обговорення долучилися вже півмільйона співгромадян. Так само в інтернеті команда Зеленського проводить набір нових учасників.

Про благодійні концерти, які "кварталівці" почали практикувати ще п'ять років тому, лідер студії каже:

— Такі виступи — звична практика для нас. Ми згодні попрацювати "в нуль", щоби люди могли подивитися шоу. Для нас це плюс дві години роботи. Для них — заряд позитиву на довгі тижні.

До білоцерківського палацу культури містяни сходяться за годину до концерту. Заповнюють зал. Зеленського глядачі зустрічають шквалом оплесків.

— Це не агітація, — говорить Володимир. — Якщо хтось щось кричатиме — не звертайте уваги. Нас більше. Гарного всім вечора!

Під час концерту актори серед іншого показують номери й на політичну тематику. Пародіюють Петра Порошенка, Віталія Кличка, Юлію Тимошенко, Андрія Парубія. Володимир Зеленський кілька разів звертається до залу, підходить до глядачів. Вони фотографують артиста.

На завершення "кварталівці" виконують пісню гурту "Скрябін" "Місця щасливих людей". Літня жінка на сцені дарує Зеленському букет жовтих квітів. Довго говорить із ним.

— Прийшов подякувати "Кварталу 95" — своїм друзям і колегам. Вони від самого початку російсько-української війни допомагають бійцям 72-ї бригади. І не тільки, — каже зі сцени координатор білоцерківської волонтерської групи Юрій Москаленко, 46 років. — Наші волонтери й усі бійці, сотні з яких сьогодні в залі, пам'ятають та цінують вашу допомогу.

— Не буду розказувати про ті машини, які приїжджали з допомогою від "кварталівців". Їх було багато, — каже колишній командир батальйону першого полку 72-ї бригади, нині начальник штабу президентського полку підполковник Олександр Вдовиченко, 37 років. Тримає прапор 72-ї механізованої бригади ім. Чорних Запорожців. — Концерти студії "Квартал 95" в Авдіївці допомагали бійцям забувати про жахіття війни. Це важливо. Дякую.

Чоловіки тиснуть руки кожному артисту. Дарують прапор та ікону. Кажуть, аби захищала "Квартал 95" так, як бійців на передовій. Зал аплодує стоячи.

26,9  відсотка українців, які візьмуть участь у голосуванні на прези дентських виборах, мають намір підтримати кандидата Володимира Зеленського. Про це свідчать результати опитування, які 14 лютого оприлюднив Київський міжнародний інститут соціології. За чинного президента Петра Порошенка готові проголосувати 17,7%, за лідера об'єднання "Батьківщина" Юлію Тимошенко — 15,8%. Опитування соціологи проводили із 31 січня по 10 лютого в усіх регіонах країни, крім анексованого Криму і тимчасово окупованих територій Донеччини та Луганщини.

Зараз ви читаєте новину «"Концерти "Кварталу 95" допомагають бійцям АТО забути жахіття війни"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають