пʼятниця, 21 грудня 2018 23:59

"Коли дізналася, що їду до Варфоломія — обімліла"

15-річна Анастасія Горбунова повернулася з турецького Стамбула 14-го листопада. Зустрічалася із Вселенським Патріархом Варфоломієм I.

У подорож вирушила автобусом із дітьми з усієї країни, які втратили батьків на війні. Анастасію ж відібрали як волонтера дитячого руху. Поїздку організував благодійний фонд "Чисті серцем".

— Мене обрали від Всеукраїнського об᾽єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО. Сказали, що виїзд за тиждень. Закордонний паспорт маю, — розповідає Анастасія. — Коли дізналася, що їду до Варфоломія — обімліла. Мама довго в це не вірила. Люди говорили, що мати-одиначка, яка виховує двох дітей, прибідняється зі своїм становищем. Це було неприємно.

Їхали з Івано-Франківська. У Румунії були на екскурсії в парламенті. У Болгарії обідали. У Туреччину приїхали ввечері. Там до нас приєдналася співачка Катерина Бужинська.

Було дуже спекотно. У готелі відчиняли вікна. Потім не могли їх зачинити. Думали, щось поламали. Пізніше розібралися з конструкцією.

Дорогою в автобусі діти вчили пісню "Творімо добро". Її присвятили Патріарху. Із ним зустрілися в міській резиденції. Разом співали близько 70 дітей і 20 дорослих. Спільно молилися. Патріарх благословив гостей, подарував мідні натільні хрестики та освячені хлібці.

— Варфоломія уявляла молодшим, — продовжує дівчина. — Сказав, що любить Україну. Усього в Туреччині пробули три дні. Відвідали міні-містечко та океанаріум. Коли приїхала додому, було два градуси морозу. Захворіла.

Анастасія Горбунова навчається у 10 класі школи №2. Є волонтером дитячого руху "Фабрика добра". Його очолює вчителька Наталія Костюк. Під її керівництвом діти провели десятки концертів. Відвідали шпиталі, дитячі будинки.

Разом з Анастасією із Вінницької області в Туреччину їздили ще п'ятеро дітей.

Зараз ви читаєте новину «"Коли дізналася, що їду до Варфоломія — обімліла"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають