Ексклюзиви
субота, 01 червня 2019 14:04

Із міських шкіл випустилися 1103 учнів

24 травня у білоцерківських школах пройшло свято Останнього дзвоника. Випускниками стали 1 103 учнів. 40 із них претендують на золоті медалі, 16 — на срібні.

Міський голова Геннадій Дикий та начальник управління освіти Юрій Петрик цього дня відвідали школу №15. Вручили нагрудний знак педагогу Людмилі Бараненко. Вона стала "Учителем року-2019" у номінації "Вчитель інклюзивного класу".

— Раніше були рекомендації, як проводити останні дзвоники. Тепер відходять від традиційного формату. Учні все вирішують самі з учителями та батьками, — говорить Юрій Петрик, 53 роки. — Єдине, що просили — не читати довгих промов, аби діти не пеклися на сонці. Ще радили не пускати повітряні кулі, бо вони шкодять довкіллю.

Учителі закладу високо оцінили перший рік дії програми "Нова українська школа". Згідно з нею, дітям молодших класів не ставлять оцінки, не задають домашнє завдання. Навчання проводять у гральній формі.

— Навчальна програма не змінилася, лише її вигляд. У дітей на партах — іграшки. Рахують за допомогою конструктора "Лего", — говорить директорка школи №15 Наталія Слободянюк, 61 рік. — Перед уроками діти стають у коло, в якому розказують, що їм сподобалося за минулий день і чого хочуть сьогодні. Ми обрали модель навчання автора Савченка. Відмовилися від ручок, почали писати олівцями. Це дає змогу виправити помилку, а не креслити ручкою. Учителі замість червоної пасти користуються зеленою. Це спокійніший колір.

На лінійці співали вихованці вокального ансамблю "Дзвіночок". 100 учнів у різнокольорових футболках із гуртка "Колорит" влаштували танцювальний флешмоб.

— Найбільше за останній час запам'яталися недоспані ночі. Готувалися до ЗНО, — говорить випускниця 11 класу 16-річна Софія Гейко. — Однокласники були не дружні, але за подругами сумуватиму. Збираємось із класним керівником на природу. Плаття ще не вибрала та і куди вступати теж. Можливо, на юриста у Київ. Найбільше грошей пішло на репетиторів.

— Плаття дитині будемо шити, так дешевше, — говорить Ангеліна Поляненко, 39 років, мати однієї з випускниць. — Випускний гулятимемо 27 червня у ресторані "Шалє". На гуляння, подарунки вчителям та відеозйомку здавали по 800 гривень щомісяця.

2 157 учнів у Білій Церкві закінчили перший клас.

Зараз ви читаєте новину «Із міських шкіл випустилися 1103 учнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають