субота, 28 вересня 2019 14:35

Дітей учать надавати першу допомогу

У Гайсині почався набір у гурток військово-патріотичного виховання "Патріот". Працює при будинку школяра та молоді. Приймають підлітків від 13 до 17 років.

— У гуртку діти будуть вивчати ази долікарської допомоги — при порізах, теплових та сонячних ударах. Освоюватимуть надання першої медичної допомоги, — розповідає керівник гуртка Володимир Кривіцький, 39 років. — Також вивчаємо спортивне орієнтування, азимут, топографію.

З війни я привіз зразки різних джгутів та бандажів. Відпрацьовуємо на людях техніку накладання пов'язок. Проводимо евакуацію пораненого з поля бою, відпрацьовуємо техніку прикривання, хто зі зброєю, хто прикриває вогонь, хто бере участь в евакуації, а хто йде заключним і надає першу медичну допомогу. Це ціла наука. Вчимо дітей самозахисту, мові жестів.

Багато навичок вихованці гуртка відпрацьовують на полігоні за Гайсином.

— Призначаємо когось одного командиром і запитуємо, чому він прийняв те чи інше рішення? — додає Володимир Валерійович. — Перевіряємо мислення командувача.

Працюємо й у спортивній залі, тирі та класі. Діти обов'язково мають принести довідку від лікаря про стан здоров'я.

Заняття проводяться в понеділок, середу та п'ятницю, із 16:00 до 20:00.

Зараз ви читаєте новину «Дітей учать надавати першу допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають