Ексклюзиви
пʼятниця, 02 серпня 2019 23:50

Бандити майже три роки шантажували білоцерківських бізнесменів

Автор: ФОТО надане Haціональною поліцією
  У Білій Церкві 27 липня арештували рекетирів, які вимагали гроші з підприємців. За відмову погрожували їм розправою
У Білій Церкві 27 липня арештували рекетирів, які вимагали гроші з підприємців. За відмову погрожували їм розправою

У Білій Церкві 27 липня викрили злочинну організацію. Бандити шантажували підприємців і вимагали у них гроші. Правоохоронці провели 50 обшуків житла підозрюваних. Працювали 500 спецпризначенців та поліцейських.

У злочинців знайшли три автомати, сім пістолетів, 1 тис. боєприпасів та 50 розписок різних людей на повернення неіснуючих боргів. Також $100 тис.

— Злочинна організація складалася з п'яти груп. Керівник — місцевий мешканець, — розповідає керівник національної поліції Київщини Андрій Нєбитов. — Із 2016 року тиснули на білоцерківських бізнесменів. Зокрема в паливно-енергетичному комплексі, сфері перевезення та валютних операцій. Контролювали гральний бізнес та наркотрафік у районі. Шантажували підприємців і їхніх родичів.

Злочинці вимагали виплачувати неіснуючі борги, погрожували розправою. Платити казали щомісяця. Суми доходили до $80 тис.

До угруповання входив працівник білоцерківської поліції. Його та ще 12 злочинців затримали. Двоє переховуються. Їм загрожує до 15 років ув'язнення.

29 липня до п'ятої ранку розглядали справу у Святошинському суді. На підтримку підозрюваних прийшли більше 50 людей. Намагались тиснути на суддів та прокурорів. Двоє зловмисників будуть під цілодобовим домашнім арештом. Інші — під вартою. Працівнику поліції заборонили вносити заставу, повідомляють у прес-службі прокуратури Київщини.

Найвірогідніше, затримали начальника Білоцерківського відділення поліції №2, говорить колишній міський правоохоронець. Ім'я та прізвище просить не називати.

— Його перевели 2018 року з Миронівського відділу поліції, — продовжує. — Кажуть, він співпрацював там із бандитами. Після призначення те саме робив у Білій Церкві. "Кришував" рекетирів, допомагав їм розв'язувати проблеми із законом. За злочинним угрупованням слідкувала останні пів року прокуратура Київської області.

У прес-службі поліції Білої Церкви ситуацію не коментують.

Зараз ви читаєте новину «Бандити майже три роки шантажували білоцерківських бізнесменів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають