неділя, 13 січня 2019 16:22

Автомобілі ставлять на тротуарах

У Гайсині біля центрального ринку немає місця для автомобільної парковки. Базар щільно прилягає до житлових будинків. Водії лишають автомобілі обабіч вул. Українська між деревами, на тротуарах чи на проїжджій частині.

Уранці 6 січня йдемо на базар. Вулиці заставлені машинами. За кілька хвилин утворюється затор: не можуть розминутися "Фольксваґен" та маршрутка №1. Іномарка здає назад.

— Це ще нормально. Можна миритися, бо машин не так вже і багато сьогодні, —говорить гайсинчанин Олександр, 38 років. — Заторів мало. А от у неділю перед Новим роком не можна було ні пройти, ні проїхати. Торгую на базарі, то буває такого наслухаєшся від водіїв. І лаються, і сваряться.

— Як можуть розминутися машини, коли дорога заставлена автомобілями? — продовжує чоловік, показуючи на ряд авто з обох сторін вул. Української. — При вході до ринку, де зупиняється маршрутка — великий наплив людей і транспорту. Тільки встигай дивитися в сторони. Як не ти когось, то тебе зачеплять.

Поруч зупиняється 52-річний Микола Васильович. У руках тримає сумку з продуктами.

— Хіба так годиться, щоб в районі базара не було стоянки? — говорить. — Вже й дорогу заасфальтували. Зробили металевий паркан, тротуари. А стоянку — ніяк! Скільки років про це всі говорять, а толку ніякого. Хто розуміє, що дорога для їзди, той звертає і ставить машину у вуличку. А кому байдуже — лишає де попало.

— А що їм робити, коли під стоянку відсутнє місце? — відповідає Олександр.

Місця для парковок буде достатньо, якщо впорядкувати торгові місця на ринку, говорять у міській раді.

— Ми впорядкували території навколо ринку, —говорить міський архітектор Віктор Юрчак, 59 років. — Створили належні умови благоустрою: заасфальтували прилеглі вулиці для того, щоб водії могли ставити автівки, поставили турнікети, встановили відповідні знаки. Намагались вирішити проблему вуличної торгівлі. Але підприємці далі продовжують торгувати на вулиці. Якщо впорядкувати торгові місця на ринку, то місця буде достатньо.

Взагалі проблему потрібно вирішувати комплексно у співпраці з поліцією. На цей рік планується створення автостоянок на вулиці Марко Вовчок, яка сполучає Північну та Козацьку, а також на Зої Космодем'янськії. Загальний кошторис становить близько 700 тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину «Автомобілі ставлять на тротуарах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають