середа, 31 липня 2019 11:04

Футболісти з Брацлава посіли третє місце в міжнародних змаганнях

Футболісти з Брацлава посіли третє місце в міжнародних змаганнях
Футбольна команда з Брацлава посіла третє місце в Данії. Фото із соціальної мережі "Фейсбук"

29 липня з Данії повернулася футбольна команда "Брацлав Юніор". Футболісти здобули третє місце в міжнародних змаганнях Dana Cup Hjørring. Спортсмени з Брацлава вперше серед представників пострадянських країн посіли призове місце за 37 років існування чемпіонату.
– До Данії їздили три команди. Грали трьома віковими категоріями, – розповідає тренер та засновник футбольної команди "Брацлав Юніор" Анатолій ЯКИМОВ, 36 років. – Це діти з Брацлава, Липовця й Іллінців. Оскільки в нас іще є філія нашого футбольного клубу "Брацлав Юніор" і в Липовці. Кубок здобули діти 2005–2006 років народження з Брацлава. Поїздка тривала 9 днів. Попередньо всі тренування проходять у нас у Брацлаві.
Тренер каже, що на змагання діти їздили за власний рахунок.
– Ми ще й досі під враженнями. Уявіть собі, маленьке містечко тиждень живе лише футболом. Матчі паралельно проходили на 155 полях. Цього року брали участь приблизно 36 тисяч спортсменів. Це світове футбольне шоу для хлопчиків та дівчаток. На відкритті було багато конкурсів та розваг, виступи артистів.

– Під час перебування в Данії мої хлопці знайшли рюкзак і принесли до нас, тренерів. Відкривши сумку, за вимпелом ми зрозуміли, що його власники – мексиканці. А за рештою речей стало очевидно, що рюкзак належить тренерові. Ми знайшли власника та повернули йому втрачене. На знак вдячності вони нам подарували оригінальний капелюх сомбреро, а також багато сувенірів із Мексики. Запрошували до себе на турнір.
– Наступні змагання плануються взимку. Це буде Туреччина, – каже тренер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На вулицях Брацлава встановлюють камери відеоспостереження

Dana Cup Hjørring – це третій за масштабами турнір у світі. Фестиваль проходить у маленькому датському містечку Йоррінг з населенням 25 тисяч осіб. Під час проведення футбольного чемпіонату чисельність міста збільшується в 2,5 раза. Змагання є інтернаціональними. На них щорічно приїздять представники 80 країн світу.

Зараз ви читаєте новину «Футболісти з Брацлава посіли третє місце в міжнародних змаганнях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають