Ексклюзиви
понеділок, 01 грудня 2014 17:53

Хмарочос з "висячими садами" назвали кращою будівлею року
11

Найкращим хмарочосом світу визнали Il Bosco Verticale ("Вертикальний ліс"), який розташувався в Мілані. У змаганні на звання кращої будівлі брали участь понад 800 хмарочосів зі всієї планети.

Il Bosco Verticale являє собою дві висотні будівлі висотою 111 і 78 метрів. Головна їх особливість - надзвичайно гармонійне поєднання архітектури і природи. Найкращі хмарочоси світу станом на 2014 рік, спроектовані студією Boeri, і побудовані компанією Hines Italia.

Премія заснована Музеєм архітектури у Франкфурті (РСВ) і присуджується кожні два роки міждисциплінарною та міжнародною колегією. Її фахівці оцінюють будівлі, висота яких перевищує 100 метрів. Оцінюються хмарочоси по таким критеріям, як стійкість, дизайн, житлові приміщення, а також інтеграція з навколишнім середовищем. У нинішньому році в п'ятірку кращих, крім переможця, потрапили De Rotterdam у Роттердамі (Нідерланди), One Central Park в Сіднеї (Австралія), Renaissance Fira Hotel Barcelona в Барселоні (Іспанія) і Sliced Porosity Block у Ченду (Китай).

Зараз ви читаєте новину «Хмарочос з "висячими садами" назвали кращою будівлею року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути