Ексклюзиви
понеділок, 27 вересня 2021 18:01

Збільшення грудей: пластичний хірург спростував найпоширеніші міфи

  Пластичний хірург Павло Федорук: "Збільшення грудей імплантатами - операція номер один серед жінок"
Пластичний хірург Павло Федорук: "Збільшення грудей імплантатами - операція номер один серед жінок"

Збільшити груди на кілька розмірів можна двома способами. Один з найпопулярніших - мамопластика з введенням імплантантів. Операція триває кілька годин. При цьому імплантат не потрібно змінювати кожні 10-15 років. На них діє пожиттєва гарантія. Ліпофілінг обирають рідше, бо не завжди приживається жир, взятий з проблемних місць пацієнтки. Після корегування розміру бюсту будь-яким способом якість життя не змінюється. Жінка може народжувати, годувати немовля та пересуватися літаком.

Про це Gazeta.ua розповів Павло Федорук, пластичний хірург зі столиці.

"Збільшення грудей імплантатами - операція номер один серед жінок. Завдяки ній бюст можна скоригувати на 1,5-2 розміри. Користується популярністю, бо має високу ефективність - жінка одразу бачить результат", - розповів Федорук.

Операція по збільшенню грудей проводиться під загальною анестезією. Триває дві години. Після процедури на пацієнтку одягають спеціальну компресійну білизну, що фіксує груди в потрібному положенні. Знімають приблизно через місяць.

"Період реабілітації відносно легкий. Жінку виписують додому в той самий чи на наступний день після операції", - продовжив лікар.

Хірургічне збільшення грудей з протезом коштує 80-100 тис. грн. Вартість коливається, бо ціна грудних імплантів залежить від виробника.

"На другому місці ліпофілінг. Плюси цієї операції в тому, що проводиться без розрізів, а завдяки проколам. Дозволяє одночасно позбутися жирових відкладень в проблемних місцях: стегнах або боках й перенести їх в груди. Такий бюст на дотик максимально натуральний та м'який", - розповів пластичний хірург.

З мінусів - жир не завжди приживається. З часом "всідається", щоб домогтися бажаного вигляду грудей, операцію доведеться повторювати, іноді кілька разів з інтервалом в декілька місяців. Крім того, таким способом збільшити груди можна лише на 1-1,5 розміру.

Така операція по збільшенню грудей триває дві з половиною години. Проходить під загальною чи місцевою анестезією. Ліпофілінг коштує близько 50 тис. грн.

Незалежно від виду мамопластики, необхідно суворо дотримуватися всіх застережень під час періоду реабілітації, аби уникнути ускладнень: носити компресійну білизну; спати на спині; виключити спорт; не ходити в солярій, сауну, баню; не приймати гарячий душ чи ванну. Обмежити прийом жирної, солоної та гострої їжі. Конкретні терміни дотримання правил, з огляду на операцію, встановлює пластичний хірург.

"Один з найбільших страхів жінок, які приходять до мене, що після операції не можна годувати грудьми та літати. Це міфи. Після будь-якої мамопластики пацієнтка може спокійно народжувати, годувати грудьми, літати та займатися спортом, щоправда з дозволу лікаря", - розповів Федорук.

Зараз ви читаєте новину «Збільшення грудей: пластичний хірург спростував найпоширеніші міфи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути