понеділок, 18 червня 2018 16:28

Тент на автомобіль: сучасний ПВХ чи застарілий брезент

Ще кілька десятків років тому, до винайдення синтетичних матеріалів, брезент скрізь використовувався для виробництва туристичних наметів, спецодягу і захисних рукавиць, і звичайно, для різноманітних тентів.

Тепер його дедалі більше витісняють вдосконалені полімерні матеріали. Це тому, що більш функціональні тканини володіють водовідштовхувальною здатністю, наприклад, "кордура", "гортекс" та інші. Крім того, спеціальні синтетичні матеріали мають набагато вищі показники терміну служби і міцності, ніж традиційні брезент або парусина.

Тенти на зерновози КАМАЗи, причепи та напівпричепи тепер роблять із полівінілхлоридних матеріалів. У чому перевага ПВХ порівняно з брезентом, розповідають фахівці компанії "Тент Строй". Вони працюють з матеріалом ПВХ вже 15 років.

  Синтетичні матеріали мають набагато вищі показники терміну служби і міцності, ніж традиційний брезент
Синтетичні матеріали мають набагато вищі показники терміну служби і міцності, ніж традиційний брезент

"По-перше, ПВХ є водостійким. Тобто у вологому середовищі цей матеріал не гниє і не змінює своїх властивостей, а майно, яке ним накрите, залишається сухим. Брезент, навіть дуже хороший, рано чи пізно промокне, - розповідає директор "Тент Строй Україна" Ігор Шведченко. - Друга, вкрай важлива відмінність - ПВХ має в основі поліестерове волокно, а зверху нанесено полівінілхлоридне покриття. Такий матеріал не схильний до деформацій. Тому тенти з ПВХ з часом не зменшуються в розмірах, чого не скажеш про брезентові вироби. Більшість повернень брезентових тентів відбувається саме з тієї причини, що через певний час вони "дають усадку", тобто стають меншого розміру.

Замовникам, які обирають тент для свого автомобіля, рекомендують ПВХ:

"Ми впевнені в якості матеріалу, в тому, що він прослужить не один рік, витримуючи необхідне навантаження і різкі погодні умови. Можемо запропонувати ринку вантажних перевізників тент і пологу з ПВХ тканини на зерновоз, КАМАЗ, причіп або напівпричіп абсолютно будь-якого розміру і кольору, виконану з сучасних якісних матеріалів і фурнітури".

  Синтетичні матеріали мають набагато вищі показники терміну служби і міцності, ніж традиційний брезент
Синтетичні матеріали мають набагато вищі показники терміну служби і міцності, ніж традиційний брезент

"Обирайте нове, обирайте якісне, обирайте найкраще!" - рекомендація професіоналів "Тент Строй".

Зараз ви читаєте новину «Тент на автомобіль: сучасний ПВХ чи застарілий брезент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути