понеділок, 03 серпня 2020 15:32

Школа і Covid19. Що робити батькам — поради експертів від Ipopokids

Covid19 вибив усіх зі звичного ритму життя, особливо важко зараз батькам. Залишилося менше місяця до початку навчального року - і незрозуміло, як підготувати дитину до школи і чи варто. До чого бути готовими? Експерти маркетплейса дитячих товарів Ipopokids повідомляють: "Батьки дотримуються вичікувальної позиції та не квапляться купувати шкільне приладдя. Адже ще незрозуміло, що знадобитися учневі більше — рюкзак чи планшет. Але зараз під час пандемії потрібно готуватися ще ретельніше — не стільки канцелярією, скільки психологічно".

 

Не всі діти підуть до школи першого вересня. При цьому регіони з середнім і мінімальним ризиком перейдуть на комбіноване навчання. Змішана форма навчання передбачає, що поки одна частина школярів займатимуться в стінах школи, інша частина буде на дистанційному навчанні, і навпаки. Ці заходи зроблені для того, щоб не створювати великий потік дітей, тим самим знижуючи ризик виникнення захворювань. 1 серпня ввели критерії, які визначать, як навчатимуться діти: у самій школі чи дистанційно.

У навчальних закладах будуть скасовані масові заходи. А самі школярі будуть розмежовані залежно від віку. Уроки фізкультури в обов'язковому порядку проводитимуться на відкритому повітрі. А класні кабінети регулярно провітрюватимуть. При цьому повністю дистанційне навчання визнали неприйнятним для учнів початкових класів. Оскільки їм потрібне соціальне середовище для повноцінного розвитку.

 

Серпень - кращий час, щоб підготуватися як до онлайн-навчання, так і фактичного шкільного. Крім канцелярських товарів, одягу, взуття і підручників, знадобляться гаджети: комп'ютери і планшети. Самих школярів потрібно підготувати до нових правил поведінки. Як показав досвід, батьки неохоче залучаються до цього процесу. Тому здебільшого потрібно донести до дітей, чим небезпечний коронавірус.

Експерти маркетплейса на півмільйона дитячих товарів від Ipopokids виділили 5 головних правил, як зібрати дитину залежно від того, в яку зону ризику потрапляє школа на початок навчального року.

Зараз ви читаєте новину «Школа і Covid19. Що робити батькам — поради експертів від Ipopokids». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути