Ексклюзиви
понеділок, 20 листопада 2017 12:32

Макс Поляков став ініціатором проведення етапу Кубка Світу з дрон-рейсингу

Макс Поляков та ГО "Асоціація Ноосфера", вже третій рік проводять сімейний техно-івент Copter Race, в рамках якого пройшов етап Кубка світу з дрон-рейсингу.

  Під егідою Асоціації Noosphere на Copter Race був проведений одинадцятий етап Кубка Світу з дрон-рейсингу
Під егідою Асоціації Noosphere на Copter Race був проведений одинадцятий етап Кубка Світу з дрон-рейсингу

Цього року Асоціація Noosphere, заснована Максом Поляковим, провела Copter Race в Дніпрі, на стадіоні "Метеор" 23 і 24 вересня. Два дні учасники та глядачі немов побували в майбутньому, спостерігаючи за гонками дронів. Крім того, відбулися конкурси та майстер класи, на яких усі охочі скористалися можливістю дізнатися ази управління дронами і збірки ракет. Але найбільш видовищну частину заходу відвідувачі побачили ввечері 23 вересня, коли дрони, які світяться, керовані тринадцятьма пілотами, злетіли вгору по нічній трасі.

Під егідою Асоціації Noosphere на Copter Race були проведені етап Кубка Світу з дрон-рейсингу, який став одинадцятим за рахунком, Чемпіонат України по дрон-рейсингу, а також аматорські змагання для дітей-пілотів Fan Copter League, Free Style. Під патронажем Міжнародної авіаційної федерації (FAI) відбулася офіційна частина змагань Noosphere Race Cup, в яких брали участь сорок спортсменів з України, Швейцарії, Німеччини та Польщі. Засновник Асоціації Noosphere Макс Поляков доклав масу зусиль, щоб Дніпро увійшов до списку 16 міст світу, в яких проводяться етапи Кубка світу з дрон-рейсингу.

  Під егідою Асоціації Noosphere на Copter Race був проведений одинадцятий етап Кубка Світу з дрон-рейсингу
Під егідою Асоціації Noosphere на Copter Race був проведений одинадцятий етап Кубка Світу з дрон-рейсингу

Copter Race - дітище Noosphere і Макса Полякова. Цей захід дає шанс любителям і новачкам дрон-рейсингу показати свої таланти і вміння. І було б дивно, якби в розклад не ввійшли аматорські перегони на дронах Fan Copter League і змагання серед пілотів на вміння здійснювати трюки на дронах Free Style. Денис Пославский продемонстрував найкращий результат серед юних пілотів. Кращим серед фрістайлерів став Микита Стадниченко з Дніпра.

Підводячи підсумок, слід сказати, що дрон-рейсинг в авіаційному спорті наймолодший вид. FAI (Міжнародна авіаційна федерація) він був сертифікований лише в 2016 році. І поки що правила гонок і регулятивні інструменти на стадії розробки. Noosphere Ventures, під керівництвом Макса Полякова, є технічним партнером федерації і робить багато для того, щоб полегшити поставлене перед FAI завдання. Наприклад, цього разу при проведенні етапу Кубка Світу з дрон-рейсингу, була вдало протестована автоматична скоринг система CupNavigator.

Дрон-рейсинг дуже швидко розвивається. У нього вже з'явилися свої фанати, герої, переможці, меценати і компанії, які подбають про його зростання і популяризацію. Асоціація Noosphere, заснована Максом Поляковим, одна з них!

Зараз ви читаєте новину «Макс Поляков став ініціатором проведення етапу Кубка Світу з дрон-рейсингу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути