Ексклюзиви
середа, 28 жовтня 2020 09:51

Як обрати хостинг для сайту

Коли вас відвідує думка створити сайт, виникає мільйон запитань, одне з яких - "Як обрати хостинг?". Приймаючи остаточне рішення, потрібно відштовхуватися від декількох факторів, які ми розберемо на прикладі українського хостингу HOSTiQ.ua.

Нижче питання, відповіді на які повинні вплинути на ваш вибір:

• Скільки ви готові заплатити?
• Якими навичками володієте або як багато готові вчитися?
• Який тип хостингу потрібен?
• Які вимоги до сервера?
• Чи потрібен тестовий період?
• Які відгуки про компанію?
• А бонуси будуть?

Вартість хостингу

Питання вартості для багатьох людей пріоритетний. HOSTiQ.ua пропонує велику різноманітність тарифів від економного до VIP. Усі тарифи віртуального хостингу дають можливість тесту послуги протягом 30 днів. Так що ви зможете протестувати хостинг і, якщо вас все влаштує, продовжити послугу вже на платній основі. У нас діє постійна система знижок.

Розглянемо на прикладі тарифу HQ20:

• При щомісячній оплаті тариф коштує $ 8,95 на місяць.
• При оплаті за рік ви отримуєте знижку 30%, тобто одним платежем оплачуєте $ 75,18 замість $ 107,40 і економите $ 32,22.

 

Система бонусів:

Розберемо відразу ж на прикладі цього тарифу і систему бонусів. Для більшості пакетів в подарунок йде безкоштовна реєстрація домену на 1 рік. Для HQ20 це реєстрація в зонах .com, .net, .org, .top, .online, .site, .com.ua, .kiev.ua, .biz.ua, .co.ua, .org.ua,. in.ua при замовленні хостингу на срок від 6 місяців. Ще один приємний бонус - сертифікат Essential SSL. Аби його отримати, потрібно замовити хостинг HQ20 на 3 місяці і більше.

Види хостингу

Віртуальний хостинг

Це тип хостингу, де є один сервер, який розділений між певною кількістю користувачів. Щоб усім було комфортно користуватися послугою та усі знаходилися в рівних умовах, хостинг-провайдери вводять певні обмеження. Наприклад: існує ліміт на створення файлів і директорій, заборонено тримати понад 20 одночасно запущених процесів, заборонено створювати більше ніж 40 сполук з сайтом, встановлений ліміт на використання оперативної пам'яті.

Підійде для сайту-візитки, промо-сторінки, портфоліо, блогу або невеликого інтернет-магазину. Віртуальний хостинг - це відмінний старт для початківців, оскільки дуже простий у використанні. У вас буде готова послуга - все, що потрібно для установки CMS, а також конструктор сайтів. Це означає, що можна майже відразу приступати до реалізації проєкту.

VPS

VPS/VDS — це ізольована частина фізичного сервера, де одночасно може перебувати кілька користувачів, що працюють незалежно один від одного. Так що у випадку, якщо один з користувача перевищить свої ліміти, на інших це ніяк не вплине.

Важлива відмінність від віртуального хостингу - відсутність обмежень. Важливо розуміти, що на VPS / VDS ви самі адмініструєте і налаштовуєте свій сервер. Цей хостинг підійде досвідченим користувачам або тим, хто готовий старанно вчитися.

VPS зручний для інтернет-магазину, форуму з великою кількістю відвідувачів, додатку або корпоративного сайту, на якому у клієнтів і працівників є облікові записи або особиста пошта.

Хмарний хостинг

Хмарний хостинг - це тип хостингу, при якому ви оплачуєте тільки обсяг ресурсів, а провайдер розподіляє їх між різними серверами. По-перше, це допомагає провайдеру краще розподілити навантаження на обладнання. По-друге, якщо одного разу вам стане недостатньо ресурсів, необов'язково змінювати тарифний план. Оскільки ви використовуєте ресурси декількох незалежних серверів, зможете збільшити їх обсяг у разі необхідності.

Він підійде для сайту медіа-видання, інтернет-магазину, додатку або сайту, якому не вистачає ресурсів віртуального сервера.

Виділений сервер

Виділений сервер - тип хостингу, при якому ви один керуєте сервером: отримуєте повний доступ до програмного та апаратного забезпечення.

Такий тип хостингу підійде для ігрового сервера, соціальної мережі, банківського сайту, великого інтернет-магазину або додатку, який вимагає багато ресурсів.

Відгуки клієнтів

Для того, щоб обрати хостинг, варто також почитати відгуки клієнтів: наприклад, дізнатися, що клієнти думають про український хостинг HOSTiQ.ua. Про це можна докладно дізнатися на офіційних незалежних платформах. Наприклад, на hostings.info користувачі оцінили компанію на 4,8 / 5 балів!

Якщо при виборі хостингу для сайту у вас ще залишилися питання, ви завжди можете звернутися в підтримку компанії HOSTiQ.ua. Працівники цього відділу відповідають на всі питання швидко і в будь-який час.

Зараз ви читаєте новину «Як обрати хостинг для сайту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути