Ексклюзиви
вівторок, 24 вересня 2024 20:10

Що купити до народження дитини

Ви в очікуванні малюка, а досі нічого не придбали? Ситуація, коли хочеться, щоб все було ідеально підготовлено, але невідомо, з чого почати цю підготовку, досить поширена. Треба одразу купити дуже багато речей - від шкарпеток і кофтин до першого возика для дітей. Тут згруповано основні речі для новонародженого, купивши які, ви забезпечите вашому малюкові найкращий старт у житті.

Автор: надане інтернет-магазином МА
  Що купити до народження дитини
Що купити до народження дитини

Скільки і якого виду купувати одяг

Основний набір включає базові речі, які потрібні для комфорту і зручності малюка.

● Боді.
● Повзунки.
● Шапочки.
● Штанці.
● Шкарпетки.
● Кофти.
● Рукавички.
● Конверт або комбінезон для прогулянок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім ідей для ігор, якими можна забавити дитину під час вимкнень світла

Купуйте по 5-6 комплектів одного-двох розмірів, адже діти ростуть швидко і цієї кількості буде достатньо на перші місяці.

Що потрібно до ліжечка

Ліжечко повинно бути стійким, з хорошим матрасом, без гострих кутів і великих щілин. Колиска підходить для перших місяців і забезпечує зручний сон для малюка, але вона необов'язкова і з перших днів можна користуватись ліжком. Вам знадобиться м'яка і ніжна постільна білизна, пелюшки, а подушка є зайвою і непотрібною малюкам.

Який має бути перший транспорт малюка

Вибір коляски - одне з найважливіших рішень для новоспечених батьків. Основні типи колясок - це класичні люльки, трансформери та модульні системи. Люльки підходять для новонароджених, а трансформери і модульні системи зручні тим, що їх можна перетворювати в сидячі варіанти. Звертайте увагу на наявність амортизації, легкість в управлінні і зручність складання. Одразу купуйте аксесуари до коляски. Вам також може знадобитись автокрісло, якщо його немає в комплекті коляски.

Гігієнічні продукти для новонароджених

Підгузники і вологі серветки мають бути гіпоалергенними, щоб запобігти подразненням. Креми, засоби для купання і масла повинні забезпечувати захист від сухості, шампуні новонародженим не потрібні. Обирайте продукти, що пройшли дерматологічні випробування і рекомендовані педіатрами.

Для купання малюка треба ванночка і підкладка в неї, м'які рушники, термометр для води, щоб зробити процес купання комфортним і безпечним.

Які купити іграшки

Новонародженим іграшки в перші тижні життя будуть безкорисними. Потім знадобляться прорізувачі, мобілі, підвіски на коляску, ліжечко. Спокійні мелодії в них допомагають малюкам розслабитися, заснути, сприяють розвитку слуху, зацікавлюють і стимулюють її до взаємодії. Іграшки повинні бути безпечними і відповідати віковим особливостям вашого малюка.

Що придбати для організації домашнього простору

Розташуйте столик поруч з ліжком, а поряд повинні бути підгузки, серветки та одяг. Подумайте про спеціальні системи зберігання для дитячих речей, щоб все мало своє місце. Крім того, в дитячій кімнаті повинне бути зручне крісло для годування дитини, нічник, зволожувач, термометр та гігрометр.

Підготовка до народження дитини - це захоплюючий, але й відповідальний процес. Важливо врахувати всі необхідні речі, щоб забезпечити комфорт і безпеку вашого малюка з перших днів життя. 

Грудне вигодовування позитивно впливає на розумові здібності дитини.

Вчені з Інституту нейробіології ім. Дель Монте при медичному центрі Університету Рочестера провели дослідження і з'ясували, що немовлята, які їдять молоко матері лише кілька місяців з моменту народження, отримують вищі результати з нейрокогнітівних тестів у 10-річному віці.

Зараз ви читаєте новину «Що купити до народження дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути