четвер, 21 січня 2021 11:02

У футболці на лютий мороз: Андрія Козака називають "крижаною людиною"
4

Андрій Козак вже другу зиму обходиться без верхнього одягу.
Фото: надане Андрієм Козаком
Андрій Козак вже другу зиму обходиться без верхнього одягу.
Андрій Козак вже другу зиму обходиться без верхнього одягу.
Андрій Козак вже другу зиму обходиться без верхнього одягу.

41-річного Андрія Козака з Вінниці називають "крижаною людиною". Вже другу зиму поспіль обходиться без верхнього одягу.

Чому зробив виклик холоду, він розповів кореспонденту Gazeta.ua.

"Передусім це загартування духу. Я став на шлях дослідження себе і власних резервів. Тепер демонструю той прихований потенціал, який є в кожного з нас", - сказав Андрій.

"Восени 2019 року прийняв рішення – позмагатися з залежністю від зовнішнього тепла. Верхнього одягу не носив. З осені ходив тільки в джинсах і футболці або сорочці. Челендж вирішив продовжити і взимку. Тепер моя життєва парадигма складається з 3 "ніколи": ніколи не нехтуй можливістю пізнати себе, ніколи не зупиняйся і ніколи не здавайся. Це ключові заклики до себе і інших на шляху трансформації", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Морози повернуться після невеликого потепління

Андрій Козак працює в обласному Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю. На роботу ходить пішки. Це - 30-40 хв. в один бік. Приймає холодний душ. Влаштовує щоденні пробіжки. Не палить і не вживає алкоголю.

"Щодня пробігаю 5-9 кілометрів. Якщо зранку не виходить, можу робити це пізно ввечері. Тренуюся за будь-якої погоди. Біг став невіддільною потребою", - зазначив чоловік.

"Більшу частину життя не загартовувався взагалі. Відносив себе до теплолюбних людей. У дитинстві мої батьки переймалися, щоб я був одягнутий по погоді. У холодну пору носив декілька теплих светрів, куртку, шапку. Відколи перестав вдягати верхній одяг, мій імунітет зміцнів. Переконався в цьому, коли 2 тижні піклувався про коронавірусного хворого і не заразився", - сказав Андрій Козак.

Вінничанин Андрій Козак наголошує, що загартовуватись потрібно поступово, щоб зниження температурного режиму не було різким. "Челендж почався не одразу з зими, а після літа. Тренування холодом має проходити плавно. Ще один аспект - обов'язково треба починати з теплої пори. Я нікого не закликаю повторювати мій досвід. Це все індивідуально. Передусім це ментальна робота над собою".

Зараз ви читаєте новину «У футболці на лютий мороз: Андрія Козака називають "крижаною людиною"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути