пʼятниця, 05 лютого 2021 18:05

На вершині вулкана підняла портрет Бандери
4

Мандрівниця Христина Мохнацька піднялась на вершину найвищого в світі вулкану.
Фото: надане Христиною Мохнацькою
Мандрівниця Христина Мохнацька піднялась на вершину найвищого в світі вулкану.
Мандрівниця Христина Мохнацька піднялась на вершину найвищого в світі вулкану.
Мандрівниця Христина Мохнацька піднялась на вершину найвищого в світі вулкану.

"З вересня думала, на яку б вершину піднятися. Оскільки через карантин багато країн закриті і нікуди не можна дістатись, обрала Південну Америку. Задум здійснила – у січні піднялась на вершину вулкана Охос-дель-Саладо", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua альпіністка та мандрівниця Христина Мохнацька з Івано-Франківська.

Вулкан Охос-дель-Саладо розташований в Андах, на кордоні Аргентини і Чилі. Він вважається найвищим у світі – його висота 6893 м над рівнем моря.

"Сходження на цей вулкан стало для мене особливим досвідом. Спостерігаючи через соцмережі за кимось, ми часто не усвідомлюємо закадрового життя та умов. Пейзажі, емоції справді неймовірні, але моменти напруги і навантаження відчувало моє тіло і дух. Я на власному досвіді знаю симптоми гірської хвороби. Були моменти, коли я погано почувалась і мала сумніви, чи дійду до вершини. Але моє бажання було сильніше. Це допомогло мені пройти свій шлях успішно. Звернути із обраної дороги легко, але це буде зрада собі", - сказала Христина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карпати завалює снігом

На вершині найвищого вулкана альпіністка підняла прапор Івано-Франківська і сфотографувалась із портретом Степана Бандери.

"Щиро вдячна всім за віру в мене, це надавало мені сили і наснаги. Хочеться додати, що моя мрія здійснилась завдяки підтримці мого тренера Володимира Пиндуса, нашого мера Руслана Марцінківа та місцевої організації "Свобода", - додала мандрівниця.

Христина зізнається, що в Чилі скучила за українськими Карпатами.

Серед амбітних цілей альпіністки - сходження на гору Еверест.

Торік мандрівниця Христина Мохнацька встановила рекорд з найтривалішого декламування збірки поезій "Кобзар" Тараса Шевченка на вершині гори Арарат. Вірші читала впродовж 27 хв. 38 сек.

Зараз ви читаєте новину «На вершині вулкана підняла портрет Бандери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути