середа, 14 грудня 2011 13:45

Зюганов обізвав опозиційні мітинги в Росії "помаранчевою проказою"

Зюганов обізвав опозиційні мітинги в Росії "помаранчевою проказою"

Лідер КПРФ Геннадій Зюганов заявив про небезпеку "помаранчевої прокази" на зустрічі лідерів парламентських партій з президентом Росії Дмитром Медведєвим, пише "Коммерсант" з посиланням на учасника цієї зустрічі, лідера фракції ЛДПР Ігоря Лебедєва. Зустріч відбулася 13 грудня в Горках.

"Помаранчевою проказою" Зюганов назвав мітинги на Болотній площі в Москві, і партія ЛДПР з ним погодилася, заявивши, що ці заворушення - "підступи американських спецслужб". За словами Лебедєва, обидві партії вважають, що "всі ці Нємцови та їм подібні Росії не потрібні, що повернення 90-х ніхто не хоче і помаранчеву революцію ніхто не допустит".

Також Зюганов заявив президенту, що вважає минулі вибори до Держдуми "нелегітимними ні з моральної, ні з етичної точки зору". Незгоду з результатами виборів висловив і лідер "Справедливої ??Росії" Сергій Миронов, який заявив, що не визнає підсумки голосування в Санкт-Петербурзі і Астраханській області і готовий оскаржувати їх у суді.

Результати виборів стали основною причиною масових акцій протесту, що пройшли 10 грудня по всій Росії, в тому числі на Болотній площі в Москві. У цих мітингах брали участь як опозиційні рухи та незареєстровані партії, так і прості громадяни, відомі журналісти та правозахисники. Вони звинувачували владу у фальсифікаціях на виборах і вимагали проведення нового голосування і відставки глави ЦВК Володимира Чурова.

Проте ЦВК відмовилася переглядати підсумки виборів. За словами перших осіб держави, їх результат справедливий і відображає загальну політичну ситуацію в країні.

Учасники протестних акцій мають намір знову вийти на мітинг 24 грудня. У Москві акція протесту відбудеться на проспекті Академіка Сахарова. Її проведення вже погоджено з міською адміністрацією - у мітингу можуть взяти участь до 50 тисяч чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Зюганов обізвав опозиційні мітинги в Росії "помаранчевою проказою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути