вівторок, 01 листопада 2016 18:05

З'явився шанс на безвізове рішення у листопаді

З'явився шанс на безвізове рішення у листопаді

Європарламент може розглянути питання про безвізовий режим з Україною у листопаді.

Про це заявила заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український безвіз не поставили на розгляд Європарламенту

Єврокомісія, Європарламент і Рада Європи зараз розглядають запропонований Словаччиною механізм призупинення безвізового режиму, остаточне ухвалення якого може відкрити перспективу отримання безвізу цього місяця.

"Остання пропозиція Словаччини щодо механізму призупинення безвізового режиму полягає в тому, що в разі досягнення певних тригерів (пускових механізмів. - Gazeta.ua), щодо нелегальної міграції або аплікації (подання заявок. - Gazeta.ua) на отримання статусу біженця, можливе запровадження візового режиму терміном на рік за згодою між країною і Європейською комісією. Після цього Єврокомісія разом з країною звертається до країни походження нелегальних мігрантів із пропозицією вжити необхідних заходів для припинення нелегальної міграції", - пояснила вона.

Якщо протягом року ситуація з нелегальною міграцією не покращиться, то буде ще півроку, щоб продовжити переговори між Єврокомісією і країною-постачальником нелегалів, у тому разі, якщо був безвізовий режим. Після цього рішення виходить на рівень Європарламенту, розповіла урядовець.

Вона додала, що існує питання, чи застосують візовий режим одразу для всіх категорій громадян, чи лише до певних категорій, і як їх визначити.

Раніше президент Петро Порошенко обіцяв рішення щодо безвізу в листопаді.

Зараз ви читаєте новину «З'явився шанс на безвізове рішення у листопаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути