Ексклюзиви
пʼятниця, 26 жовтня 2018 11:04

З'явилися подробиці підготовки Зеленського до виборів

З'явилися подробиці підготовки Зеленського до виборів
Володимир Зеленський шукає нестандартний підхід до виборчої кампанії, пишуть ЗМІ. Фото: Facebook

Комік Володимир Зеленський готується до виборів президента і працює над цим у неформальному штабі з оточенням "Кварталу 95". Про це пише сайт "Українська правда", посилаючись на власні джерела.

Влітку цього року потенційний кандидат у президенти та керівництво "кварталу" зустрічалися з кількома українськими політтехнологами. Йшлося про можливу співпрацю на президентській кампанії. Але жоден із технологів не задовільнив їхніх очікувань. Мовляв, усі пропонували класичні підходи до виборів, а це їм не підходить, повідомляє ЗМІ.

У кінцевому результаті "Квартал 95" поки готується до виборчих перегонів своїми силами.

Співрозмовники, які контактують з командою "кварталу", стверджують, що Зеленський веде дуже закриту, нестандартну кампанію. Зараз у нього немає сформованого виборчого штабу та й загалом наразі його підхід до виборів більше нагадує напрацювання сценарію чергового телешоу.

До найближчого оточення актора входять сценаристи та керівники студії, колишні учасники КВК. Вони вигадують меми, інформаційні приводи, які самі собою розходяться інтернетом без зайвих зусиль – наприклад, флешмоб на захист журналіста, якого облаяв депутат Олег Барна, #Ідітьусраку.

"Якщо Володя вестиме кампанію за старими правилами, він автоматично програє, бо нічого в цьому не розуміє. Та його просто з'їдять старі орговики, які вже 25 років займаються виборами", – розповідає співрозмовник.

Головне завдання, яке стоїть перед неформальним штабом актора, – зуміти мобілізувати своїх виборців. І це – не просто лайкати акаунти Зеленського в соцмережах, а змусити їх фізично прийти на виборчі дільниці.

У Зеленського дуже складне електоральне ядро – переважно люди віком 18-29 років. Частина з них ніколи не була на виборах, інша на них просто не приходить.

Водночас команда "Кварталу 95" намагається відмежуватися від можливого впливу олігарха Ігоря Коломойського на їхнього кандидата, пише ЗМІ.

З другого боку, Коломойському через особисті конфлікти з Петром Порошенком максимально вигідно, щоб у другий тур президентських виборів потрапили Зеленський та Юлія Тимошенко, з якою він кілька разів зустрічався впродовж літа.

Сам Зеленський може оголосити про участь у виборах у грудні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакарчук піде у президенти - Liga

Президент Петро Порошенко оголосить про намір йти на вибори після старту виборчої кампанії.

Наступні президентські вибори відбудуться у березні 2019-го.

Зараз ви читаєте новину «З'явилися подробиці підготовки Зеленського до виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути