неділя, 21 жовтня 2012 18:31

ЗВТ з ЄС для України краще, ніж Митний союз із Росією - екс-прем'єр Канади

ЗВТ з ЄС для України краще, ніж Митний союз із Росією - екс-прем'єр Канади
Політик зазначила, що "одного разу хотіла б бачити Україну членом ЄС". Фото: debaty.org

Зона глибокої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з ЄС для України краще, ніж Митний союз із Росією, упевнена колишній прем'єр-міністр Канади, голова міжнародної консультативної Ради українського Фонду Ефективного управління Кім Кемпбелл.

Відповідаючи на відповідне питання, Кембелл сказала: "Так, краще, тому що Росія не накладає зобов'язань щодо політичних стандартів до України".

"Країна, яка хоче увійти до ЄС, отримує батіг і пряник - іншими словами, має бути імплементовано європейське законодавство, проведені дуже важкі реформи", - додала вона.

Екс-прем'єр Канади надає зоні вільної торгівлі між Києвом і Брюсселем особливої важливості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угоду про асоціацію України з ЄС підпишуть до кінця 2012 року - МЗС

"Питання полягає в тому, чи буде вона (Угода про асоціацію, яка включає в себе зону вільної торгівлі) підписана, і чи буде вона імплементована чи ні. Це становить для України надзвичайну важливість. Україна може ототожнювати себе з Європою і мати добрі відносини з Росією. Угода про зону вільної торгівлі з Європою виключає, ймовірно, Митний союз із Росією. Але це не виключає можливість мати добрі відносини з Росією", - підкреслила вона.

У цьому зв'язку політик зазначила, що "одного разу хотіла б бачити Україну членом ЄС".

"Але для цього потрібно пройти довгий шлях, провести багато змін. Але я буду вітати співпрацю з ЄС і сподіваюся, що угода про зону вільної торгівлі просуватиметься вперед, тому що, я думаю, що це буде рушійною силою для проведення реформ, змін і політичного розвитку в Україні", - підкреслила вона.

Зараз ви читаєте новину «ЗВТ з ЄС для України краще, ніж Митний союз із Росією - екс-прем'єр Канади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути