четвер, 31 травня 2012 17:21

Звільнення Тимошенко не буде сприяти вступу України в ЄС - Хорошковський

Звільнення Тимошенко не буде сприяти вступу України в ЄС - Хорошковський
Валерій Хорошковський каже, що звільнення Тимошенко не підштовхне Україну до ЄС. Фото: obozrevatel.com

Перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський визнає, що справа Юлії Тимошенко є серйозною перешкодою на шляху України до ЄС, проте відзначає, що звільнення екс-прем'єра не призведе до того, що наша країна відразу опиниться в Євросоюзі.

Про це він заявив в ході Вроцлавського глобального форуму, повідомляє прес-служба Інституту Горшеніна.

Відповідаючи на питання про справу Юлії Тимошенко, Валерій Хорошковський відповів, що в даний час існує два рівні обговорення даного питання. "Перший рівень - чи був злочин? У цьому питанні всередині країни є переконання, що злочин був", - заявив чиновник.

Другий рівень, за його словами - можливість звільнення Юлії Тимошенко. При цьому Валерій Хорошковський висловив переконання, що український парламент перед виборами не зможе прийняти необхідні зміни в законодавство.

Перший віце-прем'єр уряду України запропонував розглянути гіпотетичну ситуацію: що буде, якщо Тимошенко буде звільнена. "Чи буде це сприяти тому, що Україна відразу ж опиниться в ЄС? Переконаний, що ні ", - заявив він.

Нагадаємо, сьогодні почав свою роботу "Вроцлавський глобальний форум" (Польща). Одна із секцій форуму присвячена українському питанню - "Україна: балансування на грані".

Україну на форумі представляє перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський, радник президента Ганна Герман, лідер партії "УДАР" Віталій Кличко. У заході також бере участь делегація Інституту Горшеніна.

Зараз ви читаєте новину «Звільнення Тимошенко не буде сприяти вступу України в ЄС - Хорошковський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути