понеділок, 08 квітня 2013 08:52

Звільнення Луценка є кроком у правильному напрямі - польські політики

Звільнення Луценка є кроком у правильному напрямі - польські політики
Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський. Фото: ukrinform.uaото: ukrinform.ua

Польські політики задоволені звільненням екс-міністра закордонних справ України з в'язниці. Вони називають це кроком у правильному напрямі, який наближує Київ до Європи.

Про це у соціальних мережах та у коментарях ЗМІ повідомили керівник МЗС Польщі Радослав Сікорський, віце-президент Європарламенту Яцек Протасевич та депутат Європарламенту Марек Сівєц.

"Звільнення Луценка є кроком у правильному напрямі Президента України Віктора Януковича. Це посилює можливість підписання (Угоди про асоціацію – авт.) перед самітом "Східного партнерства",- повідомив в мережіTwitter Р.Сікорський.

На переконання віце-президента Європарламенту Яцека Протасевича (група Європейської народної партії), цей жест (звільнення Луценка – авт.) давно очікували на Заході і він є позитивним кроком для подальшої співпраці Києва з Брюсселем. "Дуже добре, що прийнято таке рішення. Без сумніву, стало ближче до підписання Угоди в листопаді у Вільнюсі, оскільки Луценко, крім Тимошенко, був другим найважливішим колишнім міністром, засудженим під час урядування Партії регіонів", - повідомив у коментарі польським ЗМІ Я.Протасевич. Він додав, що звільнення є свідченням того, що в Україні "перемагає здоровий глузд, а не логіка політичної війни".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данилюк підрахував, що 15% комунальних споживачів у Києві здатні спровокувати вибори

Водночас депутат Європарламенту Марек Сівєц (група Прогресивного альянсу соціалістів і демократів) наголосив, що звільнення Луценка можна інтерпретувати таким чином, що "українська влада не є герметичною для всього того, що передається з боку Євросоюзу, зокрема через дует Кваснєвського-Кокса".

М.Сівєц визнав, що у випадку подальшого утримання Луценка у в'язниці місія Кваснєвського-Кокса була б припинена. "У нас виникла б глибока криза у відносинах ЄС-Україна. Сьогодні було виконано необхідну умову, але недостатню, щоб ця місія продовжила свою роботу", - наголосив депутат Європарламенту.

Зараз ви читаєте новину «Звільнення Луценка є кроком у правильному напрямі - польські політики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути