Ексклюзиви
вівторок, 23 липня 2019 16:59

Звільнення Єфремова пов'язали з Портновим

Звільнення Єфремова пов'язали з Портновим
"Він спочатку у своєму Telegram-каналі написав, чи де він там написав, що буде звільнений Єфремов. Видно, він демонструє, що впливає на суд. І цим нібито знову вихваляється", — юрист про Портнова. ФОТО: "Радіо Свобода"

Звільнення екскерівника фракції "Партії регіонів" Олександра Єфремова з-під варти може бути пов'язане з поверненням до України заступника голови Адміністрації президента часів Януковича Андрія Портнова.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив юрист, голова правління Фундації DEJURE Михайло Жернаков.

"Ми бачимо, що це (звільнення з-під варти — Gazeta.ua) дуже імовірно пов'язане з тим, що Портнов повернувся взагалі до України. Він писав у своєму Telegram-каналі, що буде звільнений Єфремов. Видно, він демонструє, що впливає на суд. І цим нібито знову вихваляється. Це приводить нас до двох думок. Перше — дуже небезпечна тенденція, що такі люди й далі на волі й впливають на суди, систему правопорядку, друге — показник проваленої реформи суду за останні 5 років", — зазначив Жернаков.

На думку юриста, судову реформу та реформу органів правопорядку треба перезапускати.

"Це чи не єдиний регіонал-представник попередньої влади щодо якого було безліч доказів про можливий злочин, якого відпустили на волю (під домашній арешт — Gazeta.ua). Це означає, що ні судова система, ні органи правопорядку не справляються з покладеними на них функціями; навіть у таких "яскравих" випадках вони не можуть довести справу до кінця — до справедливого покарання", — додав Жернаков.

Юрист очікує, що заяви керівника "Слуги народу" Дмитра Разумкова щодо перезапуску судової реформи стануть реальною спробою обрати "нормальних членів" до Вищої ради правосуддя,оновити суддівський корпус, навести лад в органах прокуратури і правопорядку. "Спитати" з президентської команди, за словами Жернаков, можна буде вже за кілька місяців.

"Зараз, на хвилі популярності, таке (оновлення — Gazeta.ua) треба робити. Розтягувати щось на роки — це знову не вийде, так само, як не вийшло в попередньої влади. Почати треба з того моменту, коли буде сформована парламентська більшість — і зможе бути призначений уряд, можна буде ухвалювати закони. Від Адміністрації президента (вимагати результатів — Gazeta.ua) можна вже, бо вже анонсували створення комісії для підготовки цієї реформи, рада з правових питань, дуже чекаємо на створення цієї ради та активізацію цієї реформи", —сказав Жернаков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Крим чий? Просте ж питання" - Єфремов не знайшов, що сказати про анексію півострова

22 липня Апеляційний суд Києва звільнив колишнього керівника фракції Партії регіонів Олександра Єфремова з-під варти. Після майже 3 років під вартою політику призначили цілодобовий домашній арешт.

Олександра Єфремова звинувачують у державній зраді та у допомозі під час захоплення будівлі Луганського управління СБУ, організованій за підтримки терористичної організації ЛНР, зміні територіальних кордонів України, що призвело до загибелі людей.

"Регіонала" затримали 2016-го у липні. Хотів вилетіти з України до Відня, Австрія. Із 1 серпня 2016-го його утримують під вартою у слідчому ізоляторі.

Зараз ви читаєте новину «Звільнення Єфремова пов'язали з Портновим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути